Ministerstvo zemědělství připravilo vzory pachtovních smluv

25.02.2017 16:32

Ministerstvo zemědělství nově nabízí zemědělcům a vlastníkům zemědělské půdy na svém webovém portálu eAGRI.cz k volnému užití vzory pachtovní smlouvy. Jde o další krok v dlouhodobé snaze Ministerstva zlepšit pro tyto skupiny uživatelský komfort a vyjít jim vstříc i nad rámec vyřizování běžné agendy.

Ministerstvo zemědělství připravilo vzory pachtovních smluv
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

Propachtování na rozdíl od nájmu znamená, že danou věc může osoba nejen užívat, ale i z ní brát užitek. Například jablka z propachtovaného sadu může tedy prodat.

„Vzory pachtovních smluv nabízené Ministerstvem zemědělství jsou koncipovány jako praktická uživatelská pomůcka. Vycházejí z úpravy nejčastějších pachtovních vztahů, jsou však poskytovány v otevřeném formátu, aby si smluvní strany mohly jednotlivá ustanovení upravit podle svých představ a konkrétních potřeb,“ řekl první náměstek ministra zemědělství Jiří Jirsa. Součástí smlouvy jsou poznámky, které vysvětlují jednotlivá ustanovení, případně nabízejí možnosti odlišné smluvní úpravy.

Zájemci si mohou vzorovou pachtovní smlouvu vybrat ze čtyř variant podle toho, zda je smlouva uzavírána na dobu určitou či neurčitou a zda je propachtovatelem fyzická nebo právnická osoba. Díky tomu získají smlouvu, která odpovídá jejich potřebě, aniž by museli měnit základní náležitosti smlouvy.

Vzory smluv jsou zdarma k dispozici ZDE

Na stejném odkazu jsou uveřejněny i vzorové plné moci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…