Ministerstvo životního prostředí: Česká republika představí v OSN zapojování mládeže do rozhodování

06.07.2022 7:34 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 7. července od 13:30 do 15:00 pořádá Česká republika doprovodnou akci na téma participace mládeže během Politického fóra na vysoké úrovni o udržitelném rozvoji (High Level Political Forum, HLPF), které se každoročně koná pod taktovkou OSN.

Ministerstvo životního prostředí:  Česká republika představí v OSN zapojování mládeže do rozhodování
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: Ministerstvo životního prostředí

Protože pandemie Covid-19 silně zasáhla mladé lidi, je důležité diskutovat o způsobech, jak je zapojit do procesů obnovy a tvorby politik týkajících se udržitelného rozvoje.

Diskuze představí různé způsoby zapojování mládeže po celém světě, např. v Indonésii, Ugandě, Gruzii či Estonsku. Zvláštní pozornost budou účastníci věnovat nedávno ukončené Konferenci o budoucnosti Evropy, jedinečnému projektu, která pomohl zapojit do tvorby politik běžné občany. Sdílet své zkušenosti budou jako tvůrci politik, tak zejména sami mladí, kteří se zapojují do projektů na národní a regionální úrovni.

Na doprovodné akci vystoupí řečnice a řečnice z Česka, Rumunska, Estonska, členka Evropské komise a zástupci OECD, ASEAN Youth Forum, JEF Europe a prof. Bernard Reber (Sciences Po).

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí

Událost bude streamována na Facebooku (ZDE), připojit se lze prostřednictvím aplikace Webex (ZDE).

Politické fórum na vysoké úrovni každoročně hodnotí pokrok v dosahování Cílů udržitelného rozvoje. Ty jsou nedílnou součástí Agendy 2030, kterou v září 2015 přijalo světové společenství na půdě Valného shromáždění Organizace spojených národů. Jedná se o dlouhodobý a ambiciózní program ve všech oblastech lidského konání. Agenda 2030 je nejkomplexnější rozvojovou strategií, na které se podílejí všechny členské státy OSN, zástupci občanské společnosti, podnikatelské sféry, akademické obce i občané ze všech kontinentů. Agenda stojí na třech pilířích – ekonomickém, sociálním a environmentálním. Tyto pilíře jsou neoddělitelně propojené a navzájem se doplňují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…