Ministr Dienstbier navštíví v Litvínově problematické sídliště Janov

17.04.2015 19:44

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier v pondělí 20. dubna pracovně vyjede do dvou severočeských měst - Litvínova a Štětí.

Ministr Dienstbier navštíví v Litvínově problematické sídliště Janov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

Jedná se o další z jeho cest po České republice, při kterých je hlavním tématem problematika sociálního začleňování a situace v místních vyloučených lokalitách.  V pondělí 13. dubna navštívil Bruntál, Krnov a Osoblahu, před tím například Ostravu či další oblasti.

Pracovní program své pondělní mise na sever Čech zahájí návštěvou Litvínova a jednáním s vedením města.  Probíranými tématy budou mimo jiné spolupráce města s Agenturou pro sociální začleňování (patřící do gesce ministra Dienstbiera) a hlavně pak aktuální problémy v Litvínově v sociální oblasti -  tj. např. bytová problematika (sídliště Janov), ubytovny; kapacitní omezení sociálních služeb; dotace na výkon sociální práce…

Následovat bude pěší prohlídka městské části Janov spojená s návštěvou mateřské a základní školy, místní organizační složky městského odboru sociálních věcí a školství Sociální služby První krok a neziskového spolku Libuše. Na závěr pěší cesty zavítá ministr do nízkoprahového centra Městské policie Litvínov Jaklík, kde je naplánovaná diskuse s obyvateli Janova.

Svůj pobyt v Litvínově ukončí Jiří Dienstbier návštěvou komunitního centra OCHM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…