Ministr Dienstbier navštívil Vysočinu kvůli sociálnímu vyloučení

29.05.2015 18:46

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier navštívil koncem týdne Kraj Vysočina, konkrétně Jihlavu a Ždírec. Jednalo se o další z jeho cest po České republice, při kterých je hlavním tématem problematika sociálního vyloučení a situace občanů ve městech a obcích. Například v dubnu navštívil Litvínov a Štětí, před tím například Bruntál, Krnov a Osoblahu, Ostravu či další oblasti.

Ministr Dienstbier navštívil Vysočinu kvůli sociálnímu vyloučení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Jiří Dienstbier

Jako první na Jihlavsku zahájil konferenci „Stop sociálnímu vyloučení na Vysočině“.

Konference, nad níž ministr Dienstbier přijal záštitu, se konala v sídle krajského úřadu v Jihlavě. Kromě odborné diskuse k tématu došlo dnes k i představení projektu „Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit v kraji Vysočina“.

Následovala prohlídka Domova pro seniory Ždírec včetně prohlídky poradny pro nemocné Alzheimerovou chorobou. Seznámil se s projekty Memory garden a Memory koridory. Projekty si kladou za cíl zpříjemnit seniorům žijícím v domově i jejich návštěvám společně strávený čas vybavením společných prostor lavičkami a hračkami pro děti, stejně jako retro nábytkem připomínajícím dnešním seniorům jejich mládí.

Ze Ždírce se ministr přesunul do nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Erko v Jihlavě. Místo slouží k podpoře při začleňování dětí a mládeže, pocházejících především z romské etnické menšiny, které jsou ohroženy společensky nežádoucími jevy, do většinové společnosti.

Pracovní program ministra Dienstbiera obsahoval i návštěvu studia Českého rozhlasu v Jihlavě, spojenou s živým rozhovorem pro posluchače stanice ČRo Region. Na závěr celodenního programu čekalo ministra setkání s veřejností v Lidovém domě v Jihlavě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…