Ministr spravedlnosti odeslal vládě návrh na jmenování 40 nových soudců

12.04.2018 22:46

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán zaslal vládě k projednání návrh na jmenování 40 nových soudců a soudkyň. Vybraní kandidáti částečně nahradí soudce, kteří v rámci tzv. přirozené obměny skončili či postupně skončí ve funkci do konce května 2018.

Ministr spravedlnosti odeslal vládě návrh na jmenování 40 nových soudců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

V návrhu na jmenování nových soudců ministerstvo opět zohlednilo i dlouhodobou přetíženost některých soudů v rámci tzv. dynamického modelu, který počítá s počty nedodělků, délkou řízení a dalšími faktory, podle kterých soudce na jednotlivé soudy rozděluje.

Návrh předložený vládě počítá s personálním posílením soudů v obvodu působnosti Městského soudu v Praze (4 soudci), Krajského soudu v Praze (10 soudců), Krajského soudu v Českých Budějovicích (2 soudci), Krajského soudu v Plzni (2 soudci), Krajského soudu v Ústí nad Labem (9 soudců), Krajského soudu v Hradci Králové (2 soudci), Krajského soudu v Brně (8 soudců) a Krajského soudu v Ostravě (3 soudci).

Poslední jmenování soudců se uskutečnilo 7. 1. 2018.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…