Mobilní aplikace ČHMÚ a ČHMÚ+ mají nové produkty

09.10.2019 12:48

Před rokem spustil Český hydrometeorologický ústav dvě mobilní aplikace, které pomáhají uživatelům pohodlněji přistupovat k aktuálním datům a měřením ČHMÚ. Nyní vydává velkou aktualizaci obou aplikací, která zahrnuje nové funkce.

Mobilní aplikace ČHMÚ a ČHMÚ+ mají nové produkty
Foto: ČHMÚ
Popisek: ČHMÚ

Provozováním a postupným vylepšováním mobilních aplikací ČHMÚ bychom rádi usnadnili veřejnosti přístup k našim výstupům, zejména k těm, které jsou hodně proměnlivé v čase a najdou využití v každodenním životě.

„Doufáme, že novinky potěší mnoho uživatelů.  V tiskové zprávě najdete v krátkosti to zásadní i s obrazovým záznamem, videoprezentaci najdete na FB ČHMÚ. Textový manuál je zveřejněn na webových stránkách ČHMÚ pod složkou „Mobilní aplikace“. Věříme, že jsme o krok blíže k vaší spokojenosti. Produkt nadále budeme vyvíjet, společně s vámi – uživateli. Velký dík patří tedy i Vám, kteří reagujete a posíláte nápady. Dál s námi můžete komunikovat na e-mailu mobil@chmi.cz,“ popisuje Janek Doležal, manažer komunikace ČHMÚ.

  • Widget

Nová verze aplikace přináší vámi tolik žádaný widget.. Na výběr je světlá a tmavá varianta. Na panelu pak uvidíte aktuální teplotu z modelu ve vaší lokalitě. Na straně najdete předpověď nejvyšší odpolední teploty a očekávané nejnižší teploty, kterou naměříte v noci na další den. Pokud budete chtít (majitelé Androidu), můžete si přidat i více widgetů pro vaše oblíbené lokality.

  • Označena předpověď pro celou ČR a pro vybranou lokalitu

Když jsme u lokalit! Určitě vás potěší, že můžete lépe upravovat seznam oblíbených lokalit. Přidávejte snadno další lokality přímo z hlavní obrazovky. Pokud budete chtít, změňte jejich pořadí. Nově můžete jakoukoli lokalitu zařadit na první místo v seznamu, a to i před aktuální polohu.

  • Předpověď na dnes zjednodušena a je vztažena k aktuálnímu času

Příjemnější interpretace aktuálního počasí. Žádné zdlouhavé pročítání. Na hlavní obrazovce vidíte, jak je teď v daný moment na daném místě, velké číslo ukazuje aktuální teplotu.

  • Meteogram označen ikonou grafu místo otočeného mobilního telefonu.

  • Textová předpověď už nenutí uživatele počítat dny.

Procházení předpovědí od meteorologů je nyní snazší. Dny jsou přehledně označeny dnem v týdnu.

  • Označena předpověď pro celou ČR a pro vybranou lokalitu

Pohodlně nastavíte pořadí i volená místa. Můžete si uspořádat knihovnu míst, kde se nejčastěji vyskytujete a sledovat na vybraných lokalitách počasí.

  • Nastavení polohy a přiblížení zůstane zachováno i pro další obrazovky

Pokud se zaměříte na vámi zvolené místo, lokalitu přiblížíte, udrží se vám tato oblast i na dalších obrazovkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…