Mobilní elektrobus FN Brno bude odebírat stěry v Brně a v Jihomoravském kraji

22.09.2020 9:35

V Brně a v Jihomoravském kraji bude jezdit mobilní elektrobus Fakultní nemocnice Brno, který bude k dispozici pro odebrání stěrů na koronavirus.

Mobilní elektrobus FN Brno bude odebírat stěry v Brně a v Jihomoravském kraji
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

První výjezd se uskuteční ve čtvrtek 1. října 2020, kdy bus bude k dispozici u hlavního vstupu na BVV (Veletrhy Brno). Všechny objednání na stěry půjdou opět přes rezervační systém, který je na www.fnbrno.cz k dispozici. Primárně se budou provádět stěry u indikovaných pacientů (od praktických lékařů či KHS).

V praxi to bude vypadat tak, že mobilní bus bude vybaven všemi potřebnými pomůckami, které zdravotníci potřebují k odebrání stěru a následně bude zajíždět do vytipovaných míst. K odebrání vzorků bude opět nutné se rezervovat přes rezervační systém Fakultní nemocnice Brno, který je k dispozici na www.fnbrno.cz.

Provozní doba mobilního busu:
Pondělí – Pátek: 13 – 16 hod. a 16.30 – 19 hod.

Personál bude plně z Fakultní nemocnice Brno. Na provoz mobilního elektrobusu se finančně podílí také Jihomoravský kraj, který v Radě kraje schválil částku 596 tisíc korun. Finance projednalo také krajské zastupitelstvo.

FN Brno testuje jako jediná nemocnice průběžně od března 2020. Mobilní bus je další službou druhé největší nemocnice v ČR v boji proti epidemii koronaviru.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…