Moravské zemské muzeum pokračuje v cyklu prezentací k 200. výročí založení

08.10.2017 19:00

Tentokráte se prostřednictvím svých nejvzácnějších sbírkových předmětů představí Archeologický ústav, který dnes patří mezi oddělení s největším počtem sbírek.

Moravské zemské muzeum pokračuje v cyklu prezentací k 200. výročí založení
Foto: mzm.cz
Popisek: Moravské zemské muzeum - logo

V jeho péči jsou sbírkové předměty od mladší doby kamenné (neolitu) až po období vrcholného středověku. Mezi nimi vyniká řada unikátních nálezů nevyčíslitelné historické hodnoty, které budou při této příležitosti veřejnosti zcela mimořádně představeny. Návštěvníci si budou moci prohlédnout neolitickou venuše z Hlubokých Mašůvek, soubor bronzových kování konvice z Brna-Maloměřic z doby laténské či inventář velmožského hrobu z doby stěhování národů z Blučiny.

Dietrichsteinský palác, Zelný trh 8, Brno, od 11. 10. do 5. 11. 2017

Díky iniciativě a spolupráci spolku Ukrajinská iniciativa, Krajského úřadu Jihomoravského kraje a Moravského zemského muzea se podařilo přivést do Brna světoznámého ukrajinského malíře Ivana Marchuka považovaného za génia moderního umění, žijící legendu ukrajinského umění. Je jediným ukrajinským umělcem uznávaným Mezinárodní akademií moderního umění v Římě a členem Golden Guild, britský The Daily Telegraph ho zahrnul v roce 2007 do top 100 géniů dnešní doby. Výstava „Hledání pravdy“ bude zahájena za přítomnosti umělce 11. října v Paláci šlechtičen, Kobližná 1, Brno a potrvá do 30. 11. 2017. V příloze najdete jeho autoportrét.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…