Moravskoslezská vědecká knihovna: Oslavy kulatého výročí uzavírá výstava

17.11.2021 15:40 | Tisková zpráva

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě letos slaví sedmdesáté výročí od svého založení. V průběhu celého roku nadělovala veřejnosti, čtenářům i knihovníkům dárky v podobě zajímavých akcí, propagačního videa i nové publikace. Oslavy teď vrcholí výstavou „Jak šel čas s vědeckou knihovnou“.

Moravskoslezská vědecká knihovna: Oslavy kulatého výročí uzavírá výstava
Foto: MSVK
Popisek: Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě

Výstava je umístěna ve studovně časopisů a přilehlých prostorách knihovny. „Cílem výstavy je zachytit vznik, vývoj a současnost vědecké knihovny jak v dokumentech, tak formou nejrůznějších artefaktů. Výstava navazuje na monografii, kterou knihovna vydala v roce 2020 pod názvem ´70 let vědecké knihovny v Ostravě´ a která shrnuje minulost, současnost a budoucnost vědecké knihovny,“ říká Libuše Foberová, ředitelka Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě.

Výstava potrvá až do konce ledna příštího roku a poté poputuje do dalších knihoven v regionu. Zájemci si ji mohou od začátku prosince prohlédnout také na webových stránkách knihovny ZDE.

Knihovna byla vždy oporou vzdělávacího procesu. Poskytovala odbornou četbu a ve své informační činnosti oživovala půjčovanou literaturu odbornými přednáškami, besedami, vzdělávacími aktivitami a výstavami. Od roku 2005 rozvíjí digitální podobu, do níž převádí písemné kulturní dědictví regionu, a i takto uchovává odkaz pro budoucí generace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…