Moravskoslezská vědecká knihovna pokřtí audioknihy a ocení čtenáře

30.03.2022 13:30 | Tisková zpráva

Ve studovně Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě se bude 30. března ve 14:00 hodin konat křest dvou regionálních audioknih, které knihovna vydala.

Moravskoslezská vědecká knihovna pokřtí audioknihy a ocení čtenáře
Foto: MSVK
Popisek: Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě

První z nich je nahrávka pohádek „O královně Života“ od Vojtěcha Martínka v podání Anny Cónové, druhou pak povídky „Jsme tady“ od Jana Balabána, které načetl František Strnad. Oceněni budou také nejlepší a nejvěrnější čtenáři. 

Anketa

Má Markéta Pekarová Adamová vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 34541 lidí

Ostravská vědecká knihovna vydává každým rokem jednu regionální audioknihu, určenou nevidomým a slabozrakým čtenářům. I když bývalo zvykem, že každé vydání doprovázel slavnostní křest, v předchozích dvou letech to nedovolila pandemická situace.

„Březen je v knihovnách tradičně oslavován jako měsíc knihy a čtenářů. Zdálo se nám tedy případné, že audioknihy vydané v letech 2020 a 2021 představíme veřejnosti právě v tomto měsíci. Zároveň jsme se rozhodli této příležitosti využít také k ocenění našich nejlepších a nejvěrnějších čtenářů,“ říká ředitelka knihovny Libuše Foberová.

Knihovna v loňském roce oslavila 70. výročí svého založení. Někteří čtenáři jí navštěvují téměř od samých počátků, a právě ty se rozhodla knihovna ocenit. Zároveň budou vyhodnoceni také čtyři nejlepší čtenáři roku 2021. 

Titul „Čtenář roku 2021“ převezme Kamila Mořkovská z Opavy, která si v loňském roce vypůjčila neuvěřitelných 301 knih. Kromě toho využívá i elektronické zdroje a navštěvuje kurz trénování paměti. „Díky nabídce titulů, které knihovna poskytuje, a díky operativnosti systému i zaměstnanců si mohu půjčovat stohy knih, což mě naplňuje obrovským uspokojením,“ sdělila Čtenářka roku 2021 Kamila Mořkovská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…