Moravskoslezský kraj: Ambulantní rehabilitace v nových prostorách NsP Karviná-Ráj

07.09.2019 8:45

Ve čtvrtek 5. září 2019 byly slavnostně otevřeny a uvedeny do provozu nové prostory ambulantní rehabilitace, která se nachází v rekonstruovaném pavilonu následné péče v areálu NsP Karviná-Ráj. Ta původní se nacházela na poliklinice nemocnice v části Karviná-Mizerov, kde prostory byly již zcela zastaralé a nevyhovující.

Moravskoslezský kraj: Ambulantní rehabilitace v nových prostorách NsP Karviná-Ráj
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Rozsáhlé stavební úpravy a vybavení rehabilitace probíhalo od listopadu 2018 firmou Hamrozi  s.r.o. Jejich celkové náklady činily 22 394 tis. Kč a byly v plné výši hrazeny z dotace Moravskoslezského kraje.

Projektovou dokumentaci zajistila firma Medicoproject s.r.o. a stavební dozor nad celou stavbou prováděl Miroslav Slezák.

Rehabilitace v současné době zajišťuje péči pro všechny ambulantní pacienty celé spádové oblasti. Je špičkovým zdravotnickým zařízením, které poskytuje kvalitní péčí zajištěnou odborníky a ochotným a laskavým přístupem veškerého zdravotnického personálu. Poskytuje vše, co má dnes kvalitní léčebná rehabilitace k dispozici.

Slavnostního zahájení se zúčastnil Martin Gebauer, náměstek hejtmana pro zdravotnictví, Pavel Rydrych, vedoucí odboru zdravotnictví KÚ MSK, za dodavatele stavby nechyběl Bohuslav Hamrozi, jednatel firmy Hamrozi s.r.o. a celá řada významných hostů nejen z oblasti zdravotnictví.

„Cílem rehabilitace je co nejrychleji optimálním způsobem obnovit fyzické, psychické i sociální schopnosti pacientů po úrazech a dalších onemocněních. Jsem přesvědčen o tom, že tady se to bude hodně dobře dařit. Nové pracoviště umožní zdravotnickému personálu používat při péči o pacienty nejmodernější léčebné a rehabilitační metody v příjemném prostředí a vlídné atmosféře,“ uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Předmětem stavby byly především rozsáhlé stavební úpravy v 1. PP a 1. NP budovy následné péče a vybavení pracoviště.

V 1. PP je umístěna vodoléčba (vany, vířivky na ruce a nohy, šlapací koupel), tělocvična, mechanoterapie, oddělené sanitární zařízení pro zaměstnance a pacienty (toalety, sprchy, umyvadla, šatny), imobilní toaleta pro pacienty, sklad, rozvodna, strojovna.

V 1. NP je umístěna čekárna s recepcí, sesterna, vyšetřovna s převlékacím boxem, individuální tělocvičny, elektroléčba, magnetoterapie, krátkovlnná diametrie, lymfodrenáže, parafín, solux, čtyřkomorová lázeň, KVD, magnetoterapie, individuální tělocvična pro děti, elektroléčba s čekárnou, pracovna vrchní sestry, denní místnost pro zaměstnance, toalety pro zaměstnance i pacienty, a úklidová místnost. Větrání prostor rehabilitace je zajištěno vzduchotechnikou a klimatizací.

Přítomní si mohli prohlédnout rekonstruovanou budovu, specializovaná pracoviště, jako jsou např. moderně vybavené tělocvičny, nebo místa, kde probíhá vodoléčba či fyzioterapie. Vedení rehabilitace zvídavé zájemce seznámili i s různými formami léčby a pomůckami určené k rehabilitaci.

„Nemocnice není obvykle místo, kam by člověk chodil rád. My se snažíme dlouhodobě v naší nemocnici investovat, aby prostředí pro pacienty bylo co nejpříjemnější, s tou nejmodernější a kvalitní péči. Věřím, že nově vybudovaná rehabilitace přinese našim pacientům větší pohodlí, komfort a budou se u nás cítit velmi dobře,“ sdělil Jiří Matěj, ekonomický náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…