Moravskoslezský kraj: Chceme kraji dodat novou energii

04.03.2017 10:30

Změna image Moravskoslezského kraje, výstavba Moravskoslezského inovačního centra a vědecké knihovny, podpora vzniku nových pracovních míst a technického vzdělávání, propojení všech chytrých technologií v jeden celek, rozvoj zákaznických služeb v dopravě, podpora mezigeneračního soužití, „zdravé“ zdravotnictví i ochrana životního prostředí.

Moravskoslezský kraj: Chceme kraji dodat novou energii
Foto: Petr Kupka
Popisek: Hejtman Ivo Vondrák.

To jsou nosná témata, která chce v příštích letech uvést do života v Moravskoslezském regionu krajská koalice ANO, KDU-ČSL a ODS. Jak už zástupci koalice dříve deklarovali, programy stran jsou si velmi podobné a vytvářejí průsečíky v klíčových oblastech.

KRAJ: PODNIKAVĚJŠÍ A ZAMĚSTNANĚJŠÍ, ATRAKTIVNĚJŠÍ, VZDĚLANĚJŠÍ, BEZPEČNĚJŠÍ, ČISTĚJŠÍ, BOHATŠÍ, ZDRAVĚJŠÍ

„Moravskoslezskému kraji chceme dodat novou energii. Jsme regionem, který ctí svou průmyslovou historii a určitě ji dokážeme více zhodnotit chytrým propojením moderních technologií a vzdělaných lidí.  Nesmíme se  však  omezit pouze na výrobu, ale i na vývoj a výzkum technologií a vše více sprovázet  podnikáním. Tak vznikne prostor pro zaměstnanost všech a také se zvýší úspěšnost našich firem na světových trzích. Hlavním nástrojem by mělo být Moravskoslezské inovační centrum, díky němuž se začne budovat průmysl chytrých technologií, které budou doplňovat stávající těžký průmysl,“ sdělil hejtman MSK Ivo Vondrák. „Související oblastí je vzdělávání, kde se zaměříme na zvyšování kvality ve všech školách a vzdělávacích organizacích v našem kraji s maximálním důrazem na rozvoj technického vzdělávání v moderních oborových centrech. Je nutné zintenzivnit rozvoj dovedností pro život a práci, jako komunikaci v angličtině, podnikavost i využívání moderních technologií. Musíme umět nabídnout firmám lidi, kteří budou schopni nastoupit a téměř ihned pracovat,“ dodává hejtman Ivo Vondrák.

KRAJ: KULTURNĚJŠÍ, SOUDRŽNĚJŠÍ

„V krajském rozpočtu je vyčleněno 10 milionů korun na studii, která zhodnotí stávající přípravu výstavby vědecké knihovny a navrhne optimální variantu pro vybudování knihovny nové,“ konstatuje Lukáš Curylo, 1. náměstek hejtmana MSK pro kulturu a památkovou péči. „Kultura, ať už jde o koncerty, výstavy, festivaly či divadelní představení by měla být lidem v našem regionu dostupná. Například rodiny s dětmi by měly mít výrazné slevy na vstupném, díky kterým by mohly navštěvovat kulturní památky a nejrůznější akce,“ doplňuje náměstek.

KRAJ: CHYTŘEJŠÍ, MOBILNĚJŠÍ

„Ve využívání konceptu chytrého regionu chceme být lídrem České republiky, od kterého se ostatní kraje mohou inspirovat. Maximálně využijeme všechny chytré technologie, které lidem ušetří čas a usnadní život, prosadíme realizaci klíčových staveb a služeb k zajištění kvalitní infrastruktury. Kraj propojíme lépe zevnitř i se světem, ať už pomocí dopravy či internetu,“ sdělil Jakub Unucka, náměstek pro chytrý region a dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…