Moravskoslezský kraj: Cyklovyjížďka v neděli odstartuje Týden zdraví

11.06.2017 14:35

Cyklisté se mohou tuto neděli 11. června 2017 zapojit do benefiční akce „Okolo Ostravy,“ kterou připravil Moravskoslezský kraj ve spolupráci s týmem Cesta za snem a ostravským magistrátem.

Moravskoslezský kraj: Cyklovyjížďka v neděli odstartuje Týden zdraví
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Jízdou mohou podpořit integraci tělesně handicapovaných občanů do společnosti a zároveň symbolicky odstartovat Týden zdraví, který doprovází šestý ročník ministerské konference Světové zdravotnické organizace (WHO) v  Ostravě. Startuje se ve 14:00 hodin na Prokešově náměstí.

„U této akce nejde o závod jako takový. Každý může ujet pouze takový úsek, na který stačí. Hlavní myšlenkou je vytvoření silného fungujícího týmu zdravých i handicapovaných lidí, kteří společně táhnou za jeden provaz. Tím můžeme symbolicky dodat energii těm, kteří to potřebují a přeneseně i celému našemu kraji,“ říká Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Cyklotrasa povede kolem Ostravice, soutoku s Odrou, otáčí se v Antošovicích. Pokračuje kolem Odry do Výškovic a po břehu Ostravice. Cílem je Trojhalí Karolina zhruba v 17:00 hodin, kde účastníky čeká občerstvení. Podrobnosti, včetně mapy trasy a časového harmonogramu naleznete ZDE

„Cyklovyjížďka je první akcí Týdne zdraví, který je doprovodnou akcí konference WHO. Pro zájemce je připravena řada akcí plných zábavy, pohybu a zajímavých informací. Návštěvníci mohou využít například Dny otevřených dveří v krajských nemocnicích, Krajské hygienické stanici nebo navštívit relaxační Zelenou zónu u Gongu v Dolní oblasti Vítkovic. Tam se budou konat zajímavé přednášky, besedy i zábavný program. Na všechny tyto akce je vstup zdarma,“ říká Jan Krkoška, náměstek hejtmana MSK pro regionální rozvoj a cestovní ruch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…