Moravskoslezský kraj: Cyklovyjížďka v neděli odstartuje Týden zdraví

11.06.2017 14:35

Cyklisté se mohou tuto neděli 11. června 2017 zapojit do benefiční akce „Okolo Ostravy,“ kterou připravil Moravskoslezský kraj ve spolupráci s týmem Cesta za snem a ostravským magistrátem.

Moravskoslezský kraj: Cyklovyjížďka v neděli odstartuje Týden zdraví
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Jízdou mohou podpořit integraci tělesně handicapovaných občanů do společnosti a zároveň symbolicky odstartovat Týden zdraví, který doprovází šestý ročník ministerské konference Světové zdravotnické organizace (WHO) v  Ostravě. Startuje se ve 14:00 hodin na Prokešově náměstí.

„U této akce nejde o závod jako takový. Každý může ujet pouze takový úsek, na který stačí. Hlavní myšlenkou je vytvoření silného fungujícího týmu zdravých i handicapovaných lidí, kteří společně táhnou za jeden provaz. Tím můžeme symbolicky dodat energii těm, kteří to potřebují a přeneseně i celému našemu kraji,“ říká Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Cyklotrasa povede kolem Ostravice, soutoku s Odrou, otáčí se v Antošovicích. Pokračuje kolem Odry do Výškovic a po břehu Ostravice. Cílem je Trojhalí Karolina zhruba v 17:00 hodin, kde účastníky čeká občerstvení. Podrobnosti, včetně mapy trasy a časového harmonogramu naleznete ZDE

„Cyklovyjížďka je první akcí Týdne zdraví, který je doprovodnou akcí konference WHO. Pro zájemce je připravena řada akcí plných zábavy, pohybu a zajímavých informací. Návštěvníci mohou využít například Dny otevřených dveří v krajských nemocnicích, Krajské hygienické stanici nebo navštívit relaxační Zelenou zónu u Gongu v Dolní oblasti Vítkovic. Tam se budou konat zajímavé přednášky, besedy i zábavný program. Na všechny tyto akce je vstup zdarma,“ říká Jan Krkoška, náměstek hejtmana MSK pro regionální rozvoj a cestovní ruch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

7:02 Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

Ve Vsetíně se uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční a aut…