Moravskoslezský kraj: Krajské dotace usnadní život lidem s autismem a zkvalitní pečovatelskou službu

12.02.2019 17:37

Moravskoslezský kraj finančně podpoří projekty, které zkvalitní život lidí s autismem a usnadní práci pečovatelům. Na tyto dotace půjde přes 200 tisíc korun z krajského rozpočtu. Rozhodli o tom krajští radní.

Moravskoslezský kraj: Krajské dotace usnadní život lidem s autismem a zkvalitní pečovatelskou službu
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Obecně prospěšná společnost Centrum sociálních služeb Ostrava tak od kraje dostane příspěvek 200 tisíc korun, aby si mohla pořídit 2 automobily pro pečovatelskou službu a využívat je pro práci pečovatelek v odlehlejších oblastech.

„V současnosti jsou pečovatelky Centra sociálních služeb Ostrava odkázány na cestování za klientem pouze jedním vozidlem pečovatelské služby a vlastními auty. Přeprava hromadnou dopravou je časově náročná a zejména v odlehlých oblastech kraje hodně komplikovaná. Pečovatelky tak budou mobilnější a péče o lidi v jejich přirozeném prostředí, která je pro občany velmi důležitá, se zkvalitní a bude dostupnější,“ uvedl náměstek hejtmana pro sociální oblast Jiří Navrátil.

Moravskoslezský kraj také podpořil projekt spolku ADAM – autistické děti a my. Pomůže mu financovat kroužek pro 12 dětí s autismem, nazvaný Staň se radiotechnikem na VŠB-TU Ostrava. „V kroužku si děti vlastnoručně vyrobí rádio, které bude provozuschopné bez baterií. Jde o rozvoj sociálních i emočních dovedností u dětí s autismem. O užitečnosti tohoto projektu vůbec nelze pochybovat. I když nejde o náročný projekt z hlediska výše podpory - mluvíme ‚jen‘ o 21 tisících korun - přesto svým přínosem patří mezi projekty významné a potřebné. Děti se zdravotním postižením a jejich rodiče ho jistě ocení,“ dodal náměstek hejtmana Jiří Navrátil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…