Moravskoslezský kraj: Letošní Sestra roku bude poděkováním všem zdravotníkům

09.07.2021 7:29

Letošní ročník Sestry roku Moravskoslezského kraje se ponese v duchu poděkování všem zdravotníkům. Sedmý ročník této prestižní ankety bude jiný než ty předešlé. Nebude se rozhodovat o výhercích v jednotlivých kategoriích, poděkování bude nasměřováno na zdravotnická zařízení napříč regionem. Pro tento rok je akce přejmenovaná na „Děkujeme zdravotníkům“.

Moravskoslezský kraj: Letošní Sestra roku bude poděkováním všem zdravotníkům
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Pandemie koronaviru potvrdila důležitost a nenahraditelnost všech sestřiček, lékařů a dalších zdravotnických pracovníků. Tito lidé se v posledních měsících stali hrdiny a bylo by téměř nemožné vybrat za vítěze jednotlivce. Proto se prostřednictvím vybraných zdravotníků seznámíme s každodenní činností a fungováním téměř dvou desítek zdravotnických zařízení v Moravskoslezském kraji. Na slavnostním večeru symbolicky poděkujeme všem jejich zaměstnancům,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Slavnostní galavečer Děkujeme zdravotníkům se uskuteční 7. října v Aule Vysoké školy Báňské, akcí bude provázet Ondřej Havelka, doprovodí ho jeho Melody Makers.

„Nejdůležitější součástí slavnostního večera budou medailonky, které nám prostřednictvím konkrétních zdravotníků přiblíží každodenní život ve všech 17 nemocnicích v našem kraji, v jablunkovském sanatoriu a samozřejmě se seznámíme i s rozsáhlou činností Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje. Určitě je na místě si neustále připomínat, co zdravotníci pro nás a naše blízké denně dělají. V nejtěžší koronavirové době pracovali na hraně a mnohdy i za hranou svých sil a rozhodně si to zaslouží úctu a poděkování,“ uzavřel náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Akce Děkujeme zdravotníkům je pořádána pod záštitou ministra zdravotnictví, hejtmana Moravskoslezského kraje a předsedkyně České asociace sester. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…