Moravskoslezský kraj: Oprava dálničních přivaděčů začíná už v pondělí

21.05.2015 16:53

Oprava dvou dálničních přivaděčů, které jsou součástí takzvané prodloužené Místecké silnice, odstartuje už toto pondělí (25. 5.). O zahájení prací informoval Krajsky úřad MSK objednatel stavby Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR). Pro řidiče to znamená, že oba mosty zůstanou uzavřeny.

Moravskoslezský kraj: Oprava dálničních přivaděčů začíná už v pondělí
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Veškerá doprava, která byla na mostech doposud omezena pouze na zákaz vjezdu vozidel nad 3,5 tuny, bude svedena na silnici Mariánskohorskou, silnici II/470 (Severní spoj) a na dálnici D1."Ředitelství silnic a dálnic respektovalo náš požadavek, aby provoz na Místecké ulici nebyl omezován během konání Mistrovství světa v ledním hokeji. Oprava vzhledem ke svému rozsahu nebude jednoduchá a ovlivní cestování tisíců motoristů. Věříme, že chápou důležitost těchto prací a budou trpěliví,“ říká náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Daniel Havlík.

Náměstek upozorňuje, že kraj letos plánuje mimořádně rozsáhlé rekonstrukce krajských silnic v Ostravě za více než 0,4 miliardy korun. Už nyní probíhá rekonstrukce silnice Muglinovské, jejíž dokončení je plánováno letos v červnu. Aktuálně kraj jedná o vhodných termínech rekonstrukce silnic Mariánskohorské, Opavské, Těšínské, Krmelínské, Petřkovické i Plzeňské. „Vzhledem k tomu, že jde o hlavní tahy krajským městem, musíme nalézt takové řešení, aby doprava v Ostravě nezkolabovala. Jsme si vědomi, že souběh tak zásadních uzavírek by během školního roku nebyl pro nikoho příjemný, proto se snažíme maximum prací směrovat na prázdniny, kdy bývá ve městě nejmenší provoz," dodává náměstek Havlík s tím, že o zahájení jednotlivých prací bude kraj motoristy včas informovat.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …