Moravskoslezský kraj: Radní zamířili na výjezdní zasedání do Frýdku-Místku

18.05.2017 15:32

Krajští radní se po únorové výjezdní radě v Karviné vydali do další části regionu, tentokrát do Frýdku-Místku. Po zasedání na frýdecko-místeckém magistrátu navštívili také Střední školu gastronomie, oděvnictví a služeb, Moravskoslezskou Speciální pořádkovou jednotku ve Frýdku-Místku a společnost Hyundai. Sešli se také se zástupci spolků okresu Frýdek-Místek.

Moravskoslezský kraj: Radní zamířili na výjezdní zasedání do Frýdku-Místku
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Krajské finance letos směřují v oblasti Frýdecko-Místecka do oprav silnic, především do první etapy rekonstrukce silnice Frýdek-Místek - Baška - Frýdlant nad Ostravicí v délce 8,5 kilometru, včetně opravy a rekonstrukcí mostů za 30 milionů korun. Tato akce je spolufinancována z evropských zdrojů,“ sdělil Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje. „Opravou za zhruba 4,7 milionu korun projde část fasády zámku ve Frýdku-Místku, vyměněna bude i kamenná dlažba nádvoří za zhruba 4 miliony korun. Sanace za přibližně 3,6 milionu korun se dočkají kamenné hradby u brány hradu Hukvaldy, peníze poputují také do oprav krajských školských zařízení,“ dodává hejtman Ivo Vondrák.

Kraj plánuje ještě letos zahájit revitalizaci zámku ve Frýdku, včetně obnovy expozice Muzea Beskyd v celkové výši zhruba 60 miliónů korun. „Vnitřní prostory křídla zámku, ve kterých se nachází expozice muzea, projdou komplexní rekonstrukcí, včetně rozvodů vody, kanalizace, nových podlah i výměny oken. V bezbariérových prostorách se sociálním zázemím bude realizována komplexní obnova expozice, která bude více interaktivní s cílem oslovit široké spektrum návštěvníků. Nová expozice za zhruba 28 milionů korun, která by měla být hrazena stejně jako celý projekt z evropských peněz, by mohla být hotova dokonce roku 2018,“ sdělil Lukáš Curylo, 1. náměstek hejtmana MSK pro kulturu a památkovou péči.

Další výjezdní zasedání krajských radních je plánováno na letošní srpen v Bruntále.

Přehled plánovaných souvislých oprav a investičních staveb v roce 2017 na Frýdecko-Místecku s výhledem do roku 2018:

1/ Rekonstrukce mostů, opěrných zdí a ostatních součástí silnic II. a III. tříd hrazených z Mostního programu SSMSK 2017
Rekonstrukce mostu 48411-5, Paskov, 2,15 mil. Kč
Oprava opěrné zdi na silnici III/48410, Lhotka, km 3,140, 3,1 mil. Kč
Rekonstrukce mostu 4845-1, Staříč, 16,07 mil. Kč 2/

Plán souvislých oprav hrazených z rozpočtu SFDI II/648
Frýdek-Místek - Dobrá , projektová cena 19,2 mil. Kč 3/

Plán souvislých oprav silnic II. a III. tříd hrazených z rozpočtu MSK III/4846
Chlebovice – Staříč, 6,5 mil. Kč

4/ Integrovaný regionální operační program (IROP)
Silnice 2017 - Frýdek-Místek, Část 1 – Silnice III/4848 (vč. mostu 4848-1), 9,7 mil. Kč, předpoklad zahájení 06/2017, Část 1 – Silnice II/473, 39,3 mil. Kč, předpoklad zahájení jaro 2018
Silnice II/477 Frýdek-Místek – Baška – Frýdlant (+III/48425)/ I. etapa, 118,5 mil. Kč (předpoklad podzim 2017), II. etapa, 98,5 mil. Kč (2018)
Nové vedení trasy silnice III/4848, ul. Palkovická, Frýdek-Místek (vazba na realizaci obchvatu Frýdku-Místku, odhadované náklady 100 mil. Kč)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…