Moravskoslezský kraj: Studenti si svou budoucí profesi "osahají" na stážích ve firmách

07.06.2020 7:33

Moravskoslezský kraj pokračuje v podpoře odborných stáží žáků a studentů ve firmách. Už pátým rokem podporuje spolupráci škol s podniky v regionu. Krajští zastupitelé dnes (4. 6.) schválili 19 projektů za skoro 4 miliony korun.

Moravskoslezský kraj: Studenti si svou budoucí profesi "osahají" na stážích ve firmách
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Jsou to, jak se říká, dvě mouchy jednou ranou. Projekt stáží ve firmách pomůže ztišit volání podniků po odborných pracovnících a zároveň zlepší uplatnitelnost mladých lidí na trhu práce. Firmy si mohou své budoucí zaměstnance díky stážím vytipovat, zaškolit si je a ihned po absolutoriu oslovit s konkrétní nabídkou. Propojování vzdělávání s odbornou praxí vnímám jako jeden z klíčů úspěšného rozvoje regionu,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a doplnil, že krajští zastupitelé schválili téměř dvě desítky nových žádostí a zároveň prodloužili realizaci stávajících projektů stáží s ohledem na epidemiologická opatření a následný útlum činnosti některých podniků.

„Stáže ve firmách jsou velmi oblíbeným programem, díky kterému v předchozích kolech načerpalo zkušenosti v reálných provozech více než 130 žáků, podpořeno bylo přes 80 projektů za více než 10 milionů korun. A tato čísla se díky rozhodnutí zastupitelstva opět zvýší. Nejvíce vyhledávanými stážisty jsou studenti technických, IT a řemeslných oborů, nejčastěji působí v malých a středních podnicích v kraji,“ řekl náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Jan Krkoška a dodal, že někteří stážisté se natolik osvědčili, že po ukončení projektu zůstali ve firmách už jako řádní zaměstnanci.

Krajské peníze mohou firmy využít na mzdy stážistům i mentorům, také na další drobné náklady, které s projektem souvisí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…