Moravskoslezský kraj: Ve Staré Bělé začne rekonstrukce silnice do Polanky nad Odrou a Klimkovic

25.05.2021 10:57

S prvním červnovým dnem začne dlouho očekávaná a připravovaná rekonstrukce silnice II/478 spojující ostravské městské obvody Starou Bělou a Polanku nad Odrou s Klimkovicemi. Stavba, která potrvá do poloviny příštího roku, bude rozdělena do dvou částí.

Moravskoslezský kraj: Ve Staré Bělé začne rekonstrukce silnice do Polanky nad Odrou a Klimkovic
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Náklady na rekonstrukci, které přesáhnou 81 milionů korun, budou z 85 procent spolufinancovány z Evropského fondu pro regionální rozvoj, z 5 procent ze státního rozpočtu a 10 procent půjde z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Průtah Starou Bělou by měl být hotov do konce letošního roku. V příštím roce se bude rekonstruovat tato spojnice v Polance nad Odrou až do Klimkovic

„Společně s hlavním zhotovitelem stavby společností STRABAG se budeme snažit co nejméně lidem komplikovat život. Ale bez určitých omezení pro řidiče, obchodníky a obyvatele těchto městských částí se to bohužel neobejde. Prosím je o pochopení, ohleduplnost a trpělivost,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro finance, majetek a investice Jaroslav Kania.

Rekonstrukce průtahu Starou Bělou začne 1. června a uskuteční se ve třech etapách. Automobilová doprava bude odkloněna na objízdné trasy, které budou viditelně značeny, změní se také organizace autobusových linek.

Anketa

Je třeba v Česku víc zdanit nejbohatší?

82%
14%
hlasovalo: 7397 lidí

„Obyvatelům Staré Bělé, kteří mají ke svým domům pouze jediný příjezd z rekonstruované Mitrovické ulice, stavbaři samozřejmě umožní se k nim dostat. Výjimkou bude pouze období, kdy se vozovka bude sanovat po celé šíři, a nebude moci na ni vjet vůbec nikdo. Příjezd k nemovitostem nebude možný ani při pokládce živičných vrstev, i když to už půjde spíše o krátkodobé omezení. Obyvatelé pak budou moci zaparkovat auto poblíž své nemovitosti, nebo přijet z jiné strany,“ popsal námětek moravskoslezského hejtmana pro dopravu Radek Podstawka. Upozornil, že hlavní zhotovitel bude obyvatele o všech opatřeních, postupu prací a délce omezení průběžně informovat.

S určitým omezením budou muset počítat také cyklisté. Ti budou muset na dvou místech křížení cyklostezky s opravovanou silnicí sesednout z kola. „Vše bude opět důkladně vyznačeno. Chodci nebudou nijak omezeni, v nutných případech budou pro ně vytvořeny provizorní přechody,“ řekl náměstek hejtmana Radek Podstawka s tím, že vše se projednává s představiteli obce. „Jejich připomínky mají velkou váhu, je možné, že ještě budou upraveny navržené objízdné trasy a organizace autobusové dopravy,“ dodal náměstek hejtmana Radek Podstawka.

Etapy rekonstrukce ve Staré Bělé:

  1. etapa od 1. 6. 2021 až 30. 6. 2021 bude ohraničena ulicemi Plzeňská a ulicí U Sochy
  2. etapa od 1. 7. 2021 až 31. 8. 2021 bude ohraničena ulicí U Sochy po ulici Proskovickou. Křižovatka restaurace U Matěje bude uzavřena o víkendu 28. – 29. srpna.
  3. etapa od 1. 9. 2021 až 30. 11. 2021 bude ohraničena ulicí Proskovickou a ukončena mostem přes Odru

Organizace autobusové dopravy:

  1. etapa – linky 59 a 29 budou objíždět kruhový objezd na křižovatce ulic Junácké a U Sochy se zastávkou Stará Bělá kostel
  2. etapa – bude posílena linka č. 27 do Proskovic. Linka č. 59 pojede po Blanické ulici na smyčku ve Výškovicích jako linka 55. Linka č. 26 pojede z Junácké ulice po Blanické, U Sochy a Mitrovické zpět na Junáckou a Dubinu.
  3. etapa - nebude jezdit linka č. 59

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…