Moravskoslezský kraj má novou mapovou aplikaci o pivovarech

27.01.2018 21:47

Milovníci zlatavého moku si mohou prohlížet přehlednou aplikaci, která je pozve do pivovarů a minipivovarů v Moravskoslezském kraji.

Moravskoslezský kraj má novou mapovou aplikaci o pivovarech
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

S atraktivním nápadem přišel zaměstnanec úřadu Radim Fojtík.

Vítězný projekt se jmenuje „Využití aplikace Story Maps pro prezentaci Moravskoslezského kraje“. Story Maps umožňuje autorům spojit mapy s textem, nápaditými obrázky a multimédii. Je to jednoduchý, ale účinný a atraktivní způsob, jak lidem nabídnout příběhy či zážitky z Moravskoslezského kraje.

„To, že mohou zaměstnanci kraje přicházet s inovačními náměty, považuji za přirozené. Vždyť Moravskoslezský kraj získal v loňské národní soutěži titul Chytrý region. Podpora inovativních nápadů třeba i v menším měřítku je součástí naší cesty za modernizací a naplněním záměru být chytrým krajem a to nejen v soutěžích, ale i v běžném životě. Za tímto účelem jsme vymysleli mimo jiné směrnici o inovacích, která zaměstance kraje motivuje přemýšlet o „zlepšovácích” a ty nápady, které jsou smysluplné a realizovatelné i finančně oceňujeme“ řekl Tomáš Kotyza, ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje.

„Rád ochutnávám piva z menších pivovarů. Práce na této aplikaci mě tedy opravdu bavila. V našem kraji je spousta menších pivovarů, které si pozornost určitě zaslouží. V aplikaci najdete krátkou informaci o roce založení každého pivovaru, jaké základní druhy piv nabízí a samozřejmě adresu s odkazem na oficiální webovou stránku dané značky,“ vysvětlil první výherce soutěže Radim Fojtík, zaměstnanec Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Další aplikací, kterou chce kraj pro občany a návštěvníky regionu připravit, jsou autokempy v kraji.

Aplikaci naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…