Moravskoslezský kraj poděkoval lidem, kteří pečují o své blízké

07.05.2018 21:21

Benefiční akce Den pečujících, aneb spolu ruku v ruce, kterou v sobotu 5. května pořádal Moravskoslezský kraj v ostravském Trojhalí, se zúčastnilo přes dva a půl tisíce lidí. Celodenním zábavným programem chtěl kraj poděkovat všem lidem, kteří pečují o své blízké.

Moravskoslezský kraj poděkoval lidem, kteří pečují o své blízké
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Díky štědrosti návštěvníků se také podařilo vybrat necelých dvacet tisíc korun na podporu projektů Centra pro dětský sluch tamtam a společnosti ADAM – autistické děti. Kraj tuto částku zdvojnásobí.

„Lidé, kteří se o sebe nemohou postarat sami, ať už kvůli věku nebo postižení, končívají v horším případě v nejrůznějších ústavech. Nejlepším řešením je, když mohou žít v přirozeném, domácím prostředí, s lidmi, kteří jsou jim nejbližší. Taková péče je nesmírně náročná a zaslouží si uznání. Jsem rád, že je v našem kraji tolik lidí, kteří obětují svůj čas, energii i trpělivost péči o své blízké. Chceme jim poděkovat, povzbudit je a třeba jejich příkladem inspirovat i ostatní,“ řekl náměstek hejtmana pro sociální oblast Jiří Navrátil, který nad akcí převzal záštitu.

Těší ho zájem lidí o tuto benefiční akci a také jejich štědrost. „Mám radost z toho, že se akce setkala s pozitivními ohlasy a že se díky štědrosti příchozích podařilo vybrat tolik peněz na podporu projektů dvou svépomocných skupin. Moravskoslezský kraj jako projev úcty k těmto pečovatelům vybranou sumu zdvojnásobí. Každá skupina tak získá bezmála dvacet tisíc na realizaci projektů směřujících k podpoře pečujících,“ dodal náměstek hejtmana Jiří Navrátil. Dodal, že Moravskoslezský kraj bude tuto smysluplnou akci podporovat i v dalších letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…