Moravskoslezský kraj poděkoval lidem, kteří pečují o své blízké

07.05.2018 21:21

Benefiční akce Den pečujících, aneb spolu ruku v ruce, kterou v sobotu 5. května pořádal Moravskoslezský kraj v ostravském Trojhalí, se zúčastnilo přes dva a půl tisíce lidí. Celodenním zábavným programem chtěl kraj poděkovat všem lidem, kteří pečují o své blízké.

Moravskoslezský kraj poděkoval lidem, kteří pečují o své blízké
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Díky štědrosti návštěvníků se také podařilo vybrat necelých dvacet tisíc korun na podporu projektů Centra pro dětský sluch tamtam a společnosti ADAM – autistické děti. Kraj tuto částku zdvojnásobí.

„Lidé, kteří se o sebe nemohou postarat sami, ať už kvůli věku nebo postižení, končívají v horším případě v nejrůznějších ústavech. Nejlepším řešením je, když mohou žít v přirozeném, domácím prostředí, s lidmi, kteří jsou jim nejbližší. Taková péče je nesmírně náročná a zaslouží si uznání. Jsem rád, že je v našem kraji tolik lidí, kteří obětují svůj čas, energii i trpělivost péči o své blízké. Chceme jim poděkovat, povzbudit je a třeba jejich příkladem inspirovat i ostatní,“ řekl náměstek hejtmana pro sociální oblast Jiří Navrátil, který nad akcí převzal záštitu.

Těší ho zájem lidí o tuto benefiční akci a také jejich štědrost. „Mám radost z toho, že se akce setkala s pozitivními ohlasy a že se díky štědrosti příchozích podařilo vybrat tolik peněz na podporu projektů dvou svépomocných skupin. Moravskoslezský kraj jako projev úcty k těmto pečovatelům vybranou sumu zdvojnásobí. Každá skupina tak získá bezmála dvacet tisíc na realizaci projektů směřujících k podpoře pečujících,“ dodal náměstek hejtmana Jiří Navrátil. Dodal, že Moravskoslezský kraj bude tuto smysluplnou akci podporovat i v dalších letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé  stromy novými

10:04 Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé stromy novými

Do jarní výsadby nové zeleně se pustili v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice. Na šest vzrostlýc…