Moravskoslezský kraj podpoří dotací turistický ruch

11.01.2017 10:12

Už podruhé podpoří Moravskoslezský kraj rozvoj cestovního ruchu vyhlášením dotačního programu „Podpora systému destinačního managementu turistických oblastí,“ na který vyčlenil šest milionů korun ze svého rozpočtu. Dnes (10. 12.) o tom rozhodli krajští radní.

Moravskoslezský kraj podpoří dotací turistický ruch
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

V České republice stále nebyl, a v dohledné době zřejmě ani nebude přijat zákon o cestovním ruchu, který by subjektům garantoval financování ze státního rozpočtu, i když je cestovní ruch důležitou oblastí, která má viditelný dopad na HDP. Jsme si vědomi, že bez finanční podpory nemohou destinační společnosti Moravskoslezský kraj kvalitně propagovat,“ sdělil Jan Krkoška, náměstek hejtmana pro cestovní ruch.

Dotace je určena na podporu aktivit destinačních managementů turistických oblastí Moravskoslezského kraje (Beskydy-Valašsko, Jeseníky-východ, Opavské Slezsko, Ostravsko, Poodří - Moravské Kravařsko, Těšínské Slezsko). Finance pomohou zdokonalit služby, aby se návštěvníci v  regionu cítili co nejlépe a dostali maximum informací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…