Moravskoslezský kraj podpoří profesionální i amatérské sportovce

02.03.2017 7:34

Moravskoslezský kraj připravuje nový dotační program, který podpoří činnost sportovních klubů a tělovýchovných jednot reprezentujících náš region v nejvyšších celostátních soutěžích družstev dospělých. Žádost o tuto dotaci mohou zájemci podat od 3. do 7. dubna letošního roku. Kraj chce mezi příjemce rozdělit 27 milionů korun.

Moravskoslezský kraj podpoří profesionální i amatérské sportovce
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Kromě této podpory běží další dotační program, který byl vyhlášen v závěru roku 2016. „Program je určen na podporu pořadatelů významných celostátních a mezinárodních akcí, pravidelné činnosti dětí, mládeže, seniorů a handicapovaných sportovců. Další finance plynou do podpory velkých akcí, jako nedávného Mistrovství Evropy v krasobruslení, čtvrtfinále Fed Cupu, atletických mítinků Zlatá tretra a Czech Indoor Gala, nebo mezinárodního tenisového turnaje handicapovaných Karviná Indoor,“ říká Stanislav Folwarczny, náměstek hejtmana MSK pro oblast školství s tím, že další finance poslouží na pořádání sportovních soutěží základních a středních škol, zajištění účasti krajské reprezentace na Hrách Letní a Zimní olympiády dětí a mládeže ČR i k realizaci dalších projektů, podporujících pohybovou aktivitu mládeže. Kraj se bude finančně podílet také na přípravě Kontinentálního poháru IAAF 2018 v atletice.

Vedení Moravskoslezského kraje také ocení nejúspěšnější sportovce roku 2016 v multifunkční aule Gong 2. března na slavnostním vyhlášení 15. ročníku Sportovce roku. Galavečer pořádá Moravskoslezský kraj ve spolupráci se Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje a Moravskoslezskou krajskou organizací České Unie sportu. Ocenění čeká na sportovce v sedmi kategoriích: mládež do 19 let, dospělí, družstva, trenéři a cvičitelé, handicapovaní sportovci, objev roku a hlavní cena hejtmana Sportovec roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…