Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi: Poleťte s námi na Planetu animace

20.03.2018 14:10

Chrudimi 21. března 2018 interaktivní prostor nazvaný Planeta animace, která doplní výstavu Pohádkový svět rodiny Lamkových.

Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi: Poleťte s námi na Planetu animace
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi

Výstava Pohádkový svět rodiny Lamkových představuje veřejnosti tvorbu legendárních tvůrců animovaných filmů, Hany a Josefa Lamkových. Ti během své více než padesátileté kariéry vytvořili se svými spolupracovníky nespočet snímků, které i po letech nepřestávají oslovovat dětské diváky. V rámci Světového dne loutkového divadla 21. března 2018 bude k výstavě otevřen interaktivní prostor nazvaný Planeta animace.

Návštěvníci se zde seznámí se základními postupy při tvorbě animovaného filmu, jako je plošková animace, animace reliéfních loutek nebo 3D animace. Vše si budou také sami moci vyzkoušet na svých „chytrých“ telefonech pomocí aplikace Stikbot, která je volně ke stažení i v MLK. Slavnostní otevření Planety animace se v Muzeu loutkářských kultur uskuteční v 15 hodin. Po celý den bude také vstup do muzea zdarma, návštěvníci se mohou také těšit na zpestření prohlídky muzea a workshop. Samotná Planeta animace bude přístupná až do 16. září 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…