Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi zve na Hurvínka

23.08.2016 7:28

U příležitosti zahájení nového školního roku pořádá Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi v neděli 4. září 2016 zábavné odpoledne nejen pro děti nazvané „Za školou s Hurvínkem“. Jeho součástí budou krátká divadelní představení v podání herců Divadla Spejbla a Hurvínka, tematická prohlídka muzejní expozice s úkoly nebo oblíbený výtvarný workshop.

Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi zve na Hurvínka
Foto: ČT
Popisek: Divadlo Spejbla a Hurvínka

Postavička Hurvínka, který společně se Spejblem tvoří nejslavnější českou loutkovou dvojici, oslavila v letošním roce devadesáté výročí svého narození. Při této příležitosti otevřelo chrudimské Muzeum loutkářských kultur dvě výstavy věnované oslavenci a pořádá množství doprovodných akcí. V neděli 4. září od 14 do 18 hodin budou zejména dětští návštěvníci muzea moci rozptýlit chmury z opětovného začátku školních povinností právě s oblíbeným hrdinou, o kterém je známo, že si ze školy nebo otcovské autority často a rád nepokrytě tropí žerty. Herci Divadla Spejbla a Hurvínka vystoupí v MLK s pásmem tří krátkých představení ve 14.00, 14.45 a 15.30. Vzhledem k omezeným prostorovým možnostem v muzeu prosíme zájemce o představení o včasnou rezervaci na telefonním čísle 469 620 310.

Součástí zábavného odpoledne bude rovněž tematická prohlídka expozice Muzea loutkářských kultur se zábavnými úkoly i oblíbený výtvarný workshop. Vedle toho budou vyhlášení vítězové prázdninové cestovatelské soutěže „Vezměte Hurvínka na dovolenou“, jejíž hlavní cenou jsou vstupenky na představení Spejbla a Hurvínka na jejich domovské scéně v Praze. Vítěz bude vedle toho moci navštívit i zákulisí divadla a setkat se s oblíbenými hrdiny osobně.

Přijďte přivítat Spejbla a Hurvínka po prázdninách v Chrudimi a užít si příjemné odpoledne s nádechem babího léta! Vstup na akci „Za školou s Hurvínkem“ je zdarma, návštěvník hradí pouze běžné vstupné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…