Muzeum skla a bižuterie: Program pro seniory k výstavě Hledání rovnováhy

16.10.2021 20:15 | Tisková zpráva

Muzeum skla a bižuterie opět láká návštěvníky na speciální program pro seniory k nové výstavě. Na předem objednané milovníky skla čeká komentovaná prohlídka s hlavním kurátorem muzea Petrem Novým a tvůrčí dílna pod vedením muzejní edukátorky.

Muzeum skla a bižuterie: Program pro seniory k výstavě Hledání rovnováhy
Foto: jizerske-hory.cz
Popisek: Muzeum skla a bižuterie Jablonec nad Nisou

Výstava Hledání rovnováhy je zaměřena na československé lisované sklo, jeho historii a vývoj mezi lety 1948 až 1989. „Představuje dobové komerční hity, prototypyi experimenty, s nimiž přicházeli designéři zvučných i méně známých jmen, jejichž úkolem bylo každoročně přinášet nové vzory užitkového skla pro každodenní použití v domácnostech či restauracích,“ přibližuje Petr Nový.

Na seniory čeká i tvůrčí dílna, tentokráte půjde o zdobení karafy barvami nebo technikou gravírování. „Z programu si tak odnesou vlastní designerský kousek, který určitě v jejich domácnosti najde své využití,“ láká ke tvoření Milena Zachařová.

Akce se koná v úterý 9. listopadu, a to od 10 a od 13 hodin, a je určena pouze pro seniory. Na program je nutné se předem objednat nejpozději do 5. listopadu. Vstupné je 30,- Kč, jako bonus budou mít účastníci volný vstup do stálých expozic muzea.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…