Muzeum skla a bižuterie: Program pro seniory k výstavě Hledání rovnováhy

16.10.2021 20:15 | Tisková zpráva

Muzeum skla a bižuterie opět láká návštěvníky na speciální program pro seniory k nové výstavě. Na předem objednané milovníky skla čeká komentovaná prohlídka s hlavním kurátorem muzea Petrem Novým a tvůrčí dílna pod vedením muzejní edukátorky.

Muzeum skla a bižuterie: Program pro seniory k výstavě Hledání rovnováhy
Foto: jizerske-hory.cz
Popisek: Muzeum skla a bižuterie Jablonec nad Nisou

Výstava Hledání rovnováhy je zaměřena na československé lisované sklo, jeho historii a vývoj mezi lety 1948 až 1989. „Představuje dobové komerční hity, prototypyi experimenty, s nimiž přicházeli designéři zvučných i méně známých jmen, jejichž úkolem bylo každoročně přinášet nové vzory užitkového skla pro každodenní použití v domácnostech či restauracích,“ přibližuje Petr Nový.

Na seniory čeká i tvůrčí dílna, tentokráte půjde o zdobení karafy barvami nebo technikou gravírování. „Z programu si tak odnesou vlastní designerský kousek, který určitě v jejich domácnosti najde své využití,“ láká ke tvoření Milena Zachařová.

Akce se koná v úterý 9. listopadu, a to od 10 a od 13 hodin, a je určena pouze pro seniory. Na program je nutné se předem objednat nejpozději do 5. listopadu. Vstupné je 30,- Kč, jako bonus budou mít účastníci volný vstup do stálých expozic muzea.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…