NP České Švýcarsko: Putování krajinou pískovcových skal k padesátinám CHKO Labské pískovce

30.06.2022 21:20 | Tisková zpráva

K padesátým narozeninám Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce věnuje Správa NP České Švýcarsko veřejnosti novou netradiční ekovýchovnou hru, která zavede zvídavé návštěvníky na zajímavá místa zdejších pískovcových skal.

NP České Švýcarsko: Putování krajinou pískovcových skal k padesátinám CHKO Labské pískovce
Foto: NP České Švýcarsko
Popisek: Národní park České Švýcarsko

Navíc čeká na prvních deset nejrychlejších soutěžících odměna v podobě udržitelných produktů, které pomáhají (více ZDE).

Nejsevernější rozhledna, skalní hrádek, trpaslíci, skalní město a další lokality, které soutěžící v průběhu hry navštíví, nebyly vybrány pouze pro své přírodní a návštěvnické hodnoty, ale také z důvodů jejich dostupnosti hromadnou dopravou. Návštěvníci se proto na vybraná místa dostanou bez problémů vlakem prostřednictvím Dráhy národního parku či autobusovou veřejnou dopravou. Při svém putování Labskými pískovci za přírodními i turistickými skvosty zdejších skal tak zanechají minimální ekologickou stopu a přispějí svým chováním k udržitelnému turistickému ruchu.

skládačka

Skládačka s odpovědním archem ke questingové hře Putování krajinou pískovcových skal k padesátinám CHKO Labské pískovce je k dispozici on-line i v tištěné podobě v regionálních informačních centrech (foto Jakub Juda)

Hlavním cílem celé hry z pohledu návštěvníka je získání odpovědí do tajenky a také nalezení tajemných symbolů, které dané místo charakterizují, a které jsou na lokalitě ukryté. Jako důkaz o nalezení odpovědí i symbolů slouží návštěvníkům záznam v odpovědním formuláři, který si mohou vyzvednout na informačních střediscích v regionu NP České Švýcarsko nebo si jej stáhnout a vytisknout ZDE. Na uvedené stránce jsou také k dispozici herní pravidla.

A protože narozeniny slaví CHKO Labské pískovce pouze v letošním roce (1972–2022), bude i naše soutěž dostupná návštěvníkům pouze do 15. listopadu 2022. Více informací k akcím, připraveným k padesátému výročí založení CHKO Labské pískovce naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…