NP Podyjí: Nový ředitel Národního parku Thayatal chce zintenzivnit spolupráci s českou stranou

23.10.2017 22:37

Ještě intenzivnější spolupráci s českou stranou si přeje nově jmenovaný ředitel Národního parku Thayatal Christian Übl. Tento biolog z Retzu byl už u jeho přípravy a vzniku v roce 2000. Od letošního dubna zastupoval bývalého ředitele Ludwiga Schleritzka, který se stal ministrem dolnorakouské zemské vlády.

NP Podyjí: Nový ředitel Národního parku Thayatal chce zintenzivnit spolupráci s českou stranou
Foto: nppodyji.cz
Popisek: Národní park Podyjí - logo

Spolupráce obou národních parků je dlouhodobě na vysoké úrovni. Společně organizují řadu akcí pro veřejnost a připravují projekty na rozšíření turistické nabídky i vědeckého poznání území. Staly se také držiteli prestižního certifikátu přeshraniční spolupráce Federace Europarc. 

Kromě spolupráce s Národním parkem Podyjí se chce Übl zaměřit i na vzdělávání školáků a studentů. U návštěvnického centra Thayatalu proto vzniká nové vzdělávací středisko „Wildcat Camp“ se zázemím pro zhruba 60 studentů. Otevřeno by mělo být na jaře příštího roku.

Podobně jako Podyjí na Moravě je i menší Thayatal jedním z přírodně nejrozmanitějších míst Dolního Rakouska. Na ploše 1350 hektarů zde žije zhruba 1300 druhů rostlin, 900 druhů motýlů, 150 druhů ptáků a nachází se 22 speciálních lesních společenstev. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…