NP Podyjí: Pohledem dětských výtvarníků: Vyhlašujeme 16. ročník soutěže Příroda kolem nás

01.11.2015 14:19

Do dalšího ročníku naší výtvarné soutěže přijímáme kresby, malby či grafiky s motivy přírody. Autorem mohou být děti mladší patnácti let. Jejich práce nám můžete zaslat nejpozději do 31. 1. 2016. Vybraná díla v několika kategoriích poté zveřejníme na našem webu a vystavíme v návštěvnickém středisku.

NP Podyjí: Pohledem dětských výtvarníků: Vyhlašujeme 16. ročník soutěže Příroda kolem nás
Foto: Národní park Podyjí
Popisek: Národní park Podyjí

PODROBNOSTI:

Správa Národního parku Podyjí vyhlašuje XVI. ročník výtvarné soutěže "PŘÍRODA KOLEM NÁS"

Cílem soutěže je oslovit a zaujmout děti a probudit v nich zájem o naši chráněnou přírodu. Mohou se s ní setkat v každém koutě naší země, a zcela jistě mnohé z nich pozitivně ovlivnila.

Chceme vyzdvihnout význam zvláště chráněných území, zejména národních parků a chráněných krajinných oblastí, jako ukázek krásné přírody vhodné pro poučení všech generací i jako zdroj inspirace začínajících i pokročilých výtvarníků, fotografů, hudebníků, literátů a ostatních umělců.

Poslání soutěže:

Zachytit prchavé a neopakovatelné pozitivní prožitky dětí, které získaly na svých toulkách přírodou a umocnit v nich vliv přírody na rozvoj jejich ekologického cítění a vnímání.

Podmínky soutěže:

Kresby, malby či grafiky s motivy přírody je nutno zaslat nebo předat do 31. 1. 2016 na adresu : Správa Národního parku Podyjí, Na Vyhlídce 5, 669 02 Znojmo

Práce musí být opatřeny na zadní straně popiskou s údaji: Jméno autora, věk, třída, soutěžní kategorie, adresa školy včetně e-mailového kontaktu, název práce. Uvedení adresy bydliště autora výtvarné práce není povinné, je však vhodné uvést adresu e-mailovou.

Práce odevzdané do soutěže se účastníkům nevrací, o jejich dalším nekomerčním využití rozhoduje vyhlašovatel soutěže. Obálku s pracemi označte vlevo dole názvem soutěže.

Soutěžní kategorie:

1. děti do 6 let (MŠ)
2. děti 6-8 let (1.-2. ročník)
3. děti 9-10 let ( 3.-4. ročník)
4. děti 11-12 let ( 5.-6.ročník)
5. děti 13-15 let ( 7.-9.ročník)

Vyhodnocení soutěže:

Soutěž bude posuzovat odborná porota. Vyhodnocena a oceněna budou vždy první tři místa z každé kategorie. Výsledkové listiny budou zaslány všem zúčastněným školám na jejich e-mailovou adresu, a dále těm soutěžícím, kteří e-mailovou adresu uvedou v popisce výtvarné práce.

Výběr nejlepších prací bude v roce 2016 /duben-říjen/ vystaven v prostorách Návštěvnického střediska Správy Národního parku Podyjí v Čížově. Dále budou výtvarné práce vystaveny v dalších výstavních místech nejen znojemského regionu. Oceněné práce bude také možno shlédnout na internetových stránkách www.nppodyji.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

16:05 CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

S blížícím se začátkem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které proběhne od 10. do 26. kvě…