NP Šumava: Kvůli plánované opravě železničního mostu Dobrá se vodákům přesune odpočinkové místo

29.07.2018 18:51

Od 1. srpna do 19. září letošního roku bude opravován železniční most Dobrá na trase Volary - Černý Kříž. Pod tímto mostem proplouvají vodáci, kteří splouvají úsek Teplé Vltavy od Soumarského mostu do Dobré, ale díky tomu, že na mostu bude osazeno lešení, které bude zaplachtováno a práce na opravách pláště mostu budou probíhat uvnitř této konstrukce, nijak to splouvání neomezí. Oprava si však vyžádala přesun odpočinkového místa.

NP Šumava: Kvůli plánované opravě železničního mostu Dobrá se vodákům přesune odpočinkové místo
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

„Dosavadní odpočinkové místo se nacházelo pod zmiňovaným železničním mostem. Tento prostor však využijí dělníci pro své potřeby. My jsme tedy vytvořili provizorní odpočinkové místo o zhruba 1,5 kilometru dále po proudu, tedy asi 15 minut od toho současného,“ vysvětluje koordinátor programu Splouvání Teplé Vltavy Vladimír Dvořák.

Nové odpočinkové místo (ZDE) bude dostatečně označeno a každá posádka lodi bude o změně před vyplutím ze Soumarského Mostu informovaná obsluhou Informačního bodu Soumarský Most.

Pod mostem bude zachován dostatečný průjezdný profil přes celou šířku řeky a výšku 1,8 m při hladině 50 cm pod mostem.

O splouvání Vltavy je letos opět velký zájem. Od 1. května sjelo úsek Soumarský most – Dobrá 2045 lodí. V porovnání se stejným obdobím loni je to o 277 lodí více. Letošní sezónu byl vyhlášen zákaz splouvání zatím jediný den - 13. června a to kvůli velmi vysoké hladině vody (191 cm), která dosáhla 1. povodňového stupně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…