NPÚ: Připravit ke startu - běžíme na hrad!

06.05.2018 9:30

Seriál závodů Běžíme na hrad propojuje běžecké závody se zábavným programem pro děti a prohlídkou hradů a jejich okolí. Oblíbené jsou dětské závody pro malé závodníky od tří let. Na jaře můžete vyrazit na závody na Točníku, Bouzově a Kunětické hoře, na podzim si můžete vyběhnout na hrady Loket a Veveří.

NPÚ: Připravit ke startu - běžíme na hrad!
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Pětidílná běžecká akce láká sportovce i rodiny s dětmi. Krajina v okolí hradů nabízí příjemné běžecké tratě vedené po lesních a polních cestách s krásnými výhledy, kterým dominuje hrad, jenž zároveň bývá cílem závodů. Na každém místě budou mít běžci na výběr, zda zvolí kratší, zhruba pětikilometrovou trasu, nebo se rozhodnou pro delší variantu o délce dvanáct až patnáct kilometrů.

Pro děti jsou pak podle věkové kategorie připravené závody v délkách 100, 300 a 600 metrů a 1,2 kilometru. Na hradech nebude chybět ani doprovodný program, při němž si děti budou moci projít pohádkovou cestu, vyzkoušet si své znalosti v kvízu nebo si zařádit na „svém“ skákacím hradě.

První závod se bude konat v sobotu 12. května na hradě Točník, kolem něhož organizátoři připravili tratě vedené převážně po loukách a lesních cestách s výhledy na oblast brdských lesů. V sobotu 2. června si pak hlavně děti užijí program v okolí hradu Bouzov, který bude spojený s oslavou Mezinárodního dne dětí. Dospělí závodníci pak ocení trasy vedené rozmanitým kopcovitým terénem se stratem a cílem v parku před hradem. Kunětická hora přivítá běžce v sobotu 23. června. Loket nabídne sportovní i kulturní zážitky v sobotu 22. září a poslední letošní závod se uskuteční v okolí hradu Veveří v sobotu 6. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

19:15 Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

Průmyslová produkce v březnu meziročně reálně klesla o 2,7 %. Meziměsíčně byla nižší o 1,6 %. Hodnot…