NPÚ v letošním roce zahájí první akreditovaný program pro úředníky

10.01.2020 8:47

Jednoletý kurz pro úředníky s agendou památkové péče a stavebních úřadů obcí s rozšířenou působností, magistrátů a krajských úřadů obsahuje 24 témat s celkem 80 hodinami přednášek. Teoretická část výuky bude doplněna třemi praktickými dílnami – zednickou, tesařskou a kovářskou. Přihlášky budou k dispozici v únoru.

NPÚ v letošním roce zahájí první akreditovaný program pro úředníky
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Cílem kurzu je poskytnout úředníkům územních samosprávných celků teoretické znalosti a praktické dovednosti z oboru památkové péče v souvislostech, které jim umožní lépe vykonávat odborné úkoly vyplývající z potřeb jejich funkčního zařazení. Kurz je zaměřen na pochopení technických problémů řešených v rámci každodenní památkářské praxe, dozoru na stavbách, kontrolních dnů v terénu, posuzování projektových záměrů a studií, konzultací s projektanty a investory.

Výuka bude probíhat formou jednodenních soustředění každý měsíc (s výjimkou letních prázdnin). Podmínkou pro získání osvědčení je minimálně 80% účast.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…