Na MŠMT se sešli krajští administrátoři rejstříku škol

21.10.2021 22:11 | Tisková zpráva

V prostorách MŠMT se sešli krajští administrátoři rejstříku škol a školských zařízení.

Na MŠMT se sešli krajští administrátoři rejstříku škol
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Jde vůbec o první setkání zástupců krajských úřadů s příslušným oddělením MŠMT, v průběhu kterého byla představena série aktuálních formulářů žádostí, metodiky k podáním a stanoviskům, a diskutována byla také oblast společného přístupu ke správní praxi.

Jednání se zúčastnili zástupci všech 14 krajů. Jednání zahájil ředitel odboru řízení regionálního školství Jan Mušuta: „Školský rejstřík je poměrně neviditelným, ale velmi důležitým nástrojem řízení soustavy škol a školských zařízení. Právě při rozhodování o zapisování, případně výmazu ze školského rejstříku, se rozhoduje o tom, jaké školy, školská zařízení, s jakými kapacitami a v jakých oborech vzdělání mohou v ČR poskytovat vzdělávání a mohou být financovány ze státního rozpočtu,“ řekl v úvodu a pokračoval: „Školský rejstřík vede MŠMT, ale zapisují do něj též krajské úřady. Je proto důležité, aby MŠMT plnilo svou roli metodického orgánu a sjednocovalo správní praxi, k čemuž vedlo právě dnešní setkání.“

Za MŠMT se jednání dále účastnili vedoucí oddělení dlouhodobého záměru ve vzdělávání a školského rejstříku Lenka Vejříková, vedoucí oddělení správních agend a rozkladové komise Ondřej Růžička, vedoucí oddělení archivní a spisové služby Martin Petrus, Jan Jirovský z oddělení správy a rozvoje informačních systémů, Martin Kuba a další pracovníci z oddělení dlouhodobého záměru ve vzdělávání a školského rejstříku. Ti představili krajským administrátorům v prezentaci rejstříku škol a školských zařízení a v prezentaci rejstříku školských právnických osob metodiky a další aktuality v této oblasti.

Školský rejstřík je veřejným seznamem, který obsahuje rejstřík škol a školských zařízení a rejstřík školských právnických osob. V rejstříku škol a školských zařízení lze vyhledat informace o konkrétní škole nebo školském zařízení (s výjimkou vysokých škol), v rejstříku školských právnických osob jsou pak bližší informace o školských právnických osobách. Další informace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…