Na MŠMT se sešli krajští administrátoři rejstříku škol

21.10.2021 22:11 | Tisková zpráva

V prostorách MŠMT se sešli krajští administrátoři rejstříku škol a školských zařízení.

Na MŠMT se sešli krajští administrátoři rejstříku škol
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Jde vůbec o první setkání zástupců krajských úřadů s příslušným oddělením MŠMT, v průběhu kterého byla představena série aktuálních formulářů žádostí, metodiky k podáním a stanoviskům, a diskutována byla také oblast společného přístupu ke správní praxi.

Jednání se zúčastnili zástupci všech 14 krajů. Jednání zahájil ředitel odboru řízení regionálního školství Jan Mušuta: „Školský rejstřík je poměrně neviditelným, ale velmi důležitým nástrojem řízení soustavy škol a školských zařízení. Právě při rozhodování o zapisování, případně výmazu ze školského rejstříku, se rozhoduje o tom, jaké školy, školská zařízení, s jakými kapacitami a v jakých oborech vzdělání mohou v ČR poskytovat vzdělávání a mohou být financovány ze státního rozpočtu,“ řekl v úvodu a pokračoval: „Školský rejstřík vede MŠMT, ale zapisují do něj též krajské úřady. Je proto důležité, aby MŠMT plnilo svou roli metodického orgánu a sjednocovalo správní praxi, k čemuž vedlo právě dnešní setkání.“

Za MŠMT se jednání dále účastnili vedoucí oddělení dlouhodobého záměru ve vzdělávání a školského rejstříku Lenka Vejříková, vedoucí oddělení správních agend a rozkladové komise Ondřej Růžička, vedoucí oddělení archivní a spisové služby Martin Petrus, Jan Jirovský z oddělení správy a rozvoje informačních systémů, Martin Kuba a další pracovníci z oddělení dlouhodobého záměru ve vzdělávání a školského rejstříku. Ti představili krajským administrátorům v prezentaci rejstříku škol a školských zařízení a v prezentaci rejstříku školských právnických osob metodiky a další aktuality v této oblasti.

Školský rejstřík je veřejným seznamem, který obsahuje rejstřík škol a školských zařízení a rejstřík školských právnických osob. V rejstříku škol a školských zařízení lze vyhledat informace o konkrétní škole nebo školském zařízení (s výjimkou vysokých škol), v rejstříku školských právnických osob jsou pak bližší informace o školských právnických osobách. Další informace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…