Na domácí hospicovou péči dá Jihomoravský kraj i letos deset milionů

14.01.2020 15:05

Deset milionů korun vyčlenil letos Jihomoravský kraj na podporu poskytování domácí hospicové péče. Žádosti v rámci dotačního programu bude možné zasílat v druhé polovině února.

Na domácí hospicovou péči dá Jihomoravský kraj i letos deset milionů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Domácí hospicovou péči podporuje Jihomoravský kraj už pátým rokem. Smyslem je umožnit nevyléčitelně nemocným pacientům v terminálním stádiu života dožití ve vlastním sociálním prostředí. Tuto péči poskytuje tým zdravotnických a nezdravotnických pracovníků, tedy lékař, zdravotní sestra, pečovatelka, sociální pracovník a dobrovolníci. Každoročně se přitom zvyšuje počet klientů, kterým je umožněno prožít poslední chvíle v domácím prostředí, v roce 2018 byl počet již 531, což představuje oproti roku 2014 nárůst o 172 %. Potvrdilo se, že při zajištění komplexní péče jsou rodiny schopny zvládnout poslední dny svých příbuzných v domácím prostředí,“ uvedl krajský radní Milan Vojta. Jak zdůraznil, Jihomoravský kraj nyní dokončuje přípravu návrhu koncepce paliativní péče.

Příjem žádostí o dotace v Dotačním programu na podporu poskytování domácí hospicové péče v Jihomoravském kraji pro rok 2020 je od 14. února do 28. února 2020. Podrobnosti a formuláře budou zveřejněny na dotačním portálu JMK ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…