Na podporu významných sportovních akcí zatím MŠMT letos rozdělilo 173 milionů

31.03.2018 21:20

Na podporu významných sportovních akcí MŠMT letos rozdělilo 173 milionů Kč. Ve spolupráci s regiony bude zároveň ještě v tomto roce připravena druhá výzva. Dotace jsou určeny na zajištění financování nejvýznamnějších mezinárodních sportovních akcí na území České republiky.

Na podporu významných sportovních akcí zatím MŠMT letos rozdělilo 173 milionů
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

„Největšími akcemi z hlediska objemu dotací jsou letos Kontinentální pohár v atletice v Ostravě, mistrovství světa ve florbale v Praze a světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Daří se tak největší akce pořádat nejen v Praze, ale i jinde v ČR.“ uvedl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Posouzení sportovního významu akce, jejího dopadu na propagaci ČR, šíření popularity sportovních odvětví, ale i možnost sledovat české reprezentanty v boji o medaili, historické pozadí akce, či schopnost organizátora vlastní aktivitou zajistit spoluúčast, byly zahrnuty do posuzování akcí. To probíhalo dvoukolově.

„Významné sportovní akce chceme podporovat na základě dlouhodobé strategie. Pořadatel musí vědět s předstihem, zda akce má potenciál státní podpory. Zjišťujeme s tříletým předstihem, které akce svazy plánují pořádat. Z úrovně státní podpory však není nadále možné financovat více než 100 akcí. Do budoucna proto plánujeme spolupráci s kraji a akcemi, které jsou pro propagaci sportu v regionech zásadní,“ komentoval výsledek řízení náměstek sekce sportu a mládeže Karel Kovář.

MŠMT dále plánuje vypsání výzvy č. 2 v rámci programu na podporu významných sportovních akcí s rozdělením prostředků v červnu 2018.

Začátkem dubna 2018 bude dokončováno vyhodnocení dalších programů či výzev a oznamovány výsledky.

Rozdělení dotací v programu Významných sportovních akcí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…