Na většině pražských koupališť je jakost vody přijatelná

17.06.2018 9:51

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) pravidelně sleduje jakost vody na pražských koupalištích, a to včetně poskytování výsledků veřejnosti. V souladu s platným monitorovacím kalendářem pro rok 2018 provedli aktuálně provozovatelé pražských koupališť, prostřednictvím akreditovaných laboratoří, odběry vzorků vody v pondělí 11. 6. 2018. Na základě platných právních předpisů ČR výsledky rozborů následně poskytli k dispozici HSHMP.

Na většině pražských koupališť je jakost vody přijatelná
Foto: praha.eu
Popisek: Hygienická stanice hl. m. Prahy - logo

Oproti minulým odběrům se jakost vod na posuzovaných a následně vyhodnocených pražských koupalištích nezměnila, vyjma jakosti vody na přírodním koupališti Hostivař, kde rozbory ze dne 11. 6. 2018 vykazují jakost vody na úrovní ukazatele 2 – voda vhodná ke koupání s mírně zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi vody – v ukazateli průhlednost.

Z výsledků odběru vzorků na přírodním koupališti Džbán vyplývá, že je překročen limit pro chlorofyl-a a kvalita vody je hodnocena ukazatelem 2 (zhoršené smyslově postižitelné vlastnosti vody). Na ostatních koupalištích je (rybník Motol, biotop Radotín) je kvalita vody hodnocena ukazatelem 1 (voda vhodná ke koupání).

Výsledky odběru vzorků vody na přírodním koupališti Šeberák nebyly ze strany povinné osoby dodány a v souladu se zákonem je HSHMP zajistí na své náklady s tím, že výsledky budou k dispozici pravděpodobně v úterý 19. 6.

I přesto, že je jakost vody v pražských koupalištích na přijatelné úrovni, přesto hygienici lidem doporučují se po každém vykoupání důkladně osprchovat pitnou vodou.

Aktuální informace ke kvalitě vody v přírodních koupalištích, nádržích určených ke koupání a stavbách ke koupání se systémem přírodního způsobu čištění vody naleznete ZDE.

HSHMP pražská přírodní koupaliště kontroluje pravidelně. Následné kontroly budou provedeny v měsících červenec a srpen roku 2018.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…