Na výstavě Život na zahradě byly předány ceny Regionální potravina

24.09.2017 11:45 | Zprávy

Zasloužené ceny Regionální potravina Moravskoslezského byly předány výrobcům na 14. ročníku prodejní a kontraktační výstavy ŽIVOT NA ZAHRADĚ na Výstavišti Černá louka v Ostravě. Řada oceněných výrobků má osm nových přírůstků. O prestižní značku, která je synonymem kvality a poctivosti místních výrobců, se v tomto kraji ucházelo celkem 117 produktů od 33 výrobců.

Na výstavě Život na zahradě byly předány ceny Regionální potravina
Foto: szif.cz
Popisek: Regionální potravina - logo

Kontraktační výstava Život na zahradě probíhala od 22. do 24. září na Výstavišti Černá louka v Ostravě. Jedná se už o 14. ročník této akce. I letos jako již tradičně nabídla výstava prodej květin, okrasných rostlin a dřevin, včelařských a zahradnických produktů a potřeb. Prezentovali se zde nejen naši výrobci, ale i výrobci ze zahraničí. Pro návštěvníky byla připravena přehlídka nejkrásnějších plodů letošního roku, překrásná aranžmá a dekorace ze živých i sušených květin, také z ovoce, zeleniny a dřevin. A nejen to – odborné rady udíleli zájemcům zkušení zahradníci a včelaři. Zároveň proběhla výstava Zdraví a duše spojující zdravý životní režim a duchovní nauky. Jak putovat se zdravými výrobky směrem ke kráse, ukázala sekce Bio Beauty. Ke zdravému životnímu stylu kvalitní potraviny neoddělitelně patří. Proto k výstavě Život na zahradě dobře „pasuje“ předávání cen Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Úspěšným výrobcům předali ocenění v rámci sobotního programu ve 12:20 hodin ředitelka Odboru bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství Jitka Götzová a ředitel Regionálního odboru SZIF v Opavě Pavel Jaroš.

Výrobky hodnotily dvě komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Už poosmé získaly ocenění Regionální potravina nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězily v krajských soutěžích. Přívlastek regionální se v případě oceněných potravin zúročí hned několikrát. Především se jedná o produkt vyrobený v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Eva Decroix, Ph.D., MBA byl položen dotaz

Ekonomika

Když se pyšníte tím, jak díky vám roste naše ekonomika, jak vysvětlíte, že to nepociťuje většina z nás, a že naše mzdy nerostou nebo jen minimálně, a že se naše životní úroveň propadá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ASO: První kolektivní smlouva vyššího stupně na rok 2026 byla podepsána

22:03 ASO: První kolektivní smlouva vyššího stupně na rok 2026 byla podepsána

Po nepříliš dlouhém, ale o to intenzivnějším vyjednávání byla d19. prosince 2025 podepsána kolektivn…