Nadace ČEZ: Běh Českou Kanadou přinesl speciální škole v Jindřichově Hradci 126 tisíc korun

21.06.2023 20:56 | Komerční článek

Celkem 135 závodníků vyrazilo na trať 7. ročníku Běhu Českou Kanadou. Díky jejich účasti a všem dalším dobrovolným příspěvkům vybrali pořadatelé z Nové Bystřice částku 57 764 korun. Dalších 69 tisíc korun přidala Nadace ČEZ díky mobilní aplikaci EPP - Pomáhej pohybem.

Nadace ČEZ: Běh Českou Kanadou přinesl speciální škole v Jindřichově Hradci 126 tisíc korun
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola v Jindřichově Hradci tak bude moci pořídit žákům se středním a těžkým mentálním postižením speciální pohybový přístroj.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21918 lidí

Skvělá atmosféra, solidní sportovní výkony a především pomoc pracovišti Gobelínka ze speciální školy v Jindřichově Hradci, které se stará o žáky se středním a těžkým mentálním postižením. Takový byl 7. ročník charitativního Běhu Českou Kanadou. Výtěžek ze startovného doplněný o příspěvek Nadace ČEZ pomůže Gobelínce pořídit speciální pohybový přístroj Motomed Viva II Gracile.

„Model, který máme, umožňuje trénink dětí vyšších než 140 cm. Ty na tom trénují denně a rádi bychom stejný trénink dopřáli i menším děti. A díky Nadaci ČEZ a Běhu Českou Kanadou se to povede. Moc všem děkuji,“ řekla na závěr dne Dana Stypová z Gobelínky.

Běh, jehož hlavní myšlenkou je pomáhat a za předchozích šest ročníků získal pro vážně nemocné lidi přes 640 tisíc korun, měl i své sportovní vítěze. Závod na 10,5 kilometrů v ideálním běžeckém počasí zaběhl nejrychleji Lukáš Tybitancl s časem 39:11, mezi ženami ovládla stejný úsek loňská vítězka Hana Jakubíčková, která navíc časem 41:49 překonala svůj loňský rekord. Na trase 6,5 km obhájil loňské zlato Václav Zajíc (23:48). Nejrychlejší ženou v čase 29:02 byla Nela Neuwirthová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…