Nadace ČEZ: Cyklisté z Vysočiny pomohli získat finance na terapeutickou zahradu

09.07.2020 18:00

Tradiční cykloakce pořádaná letos potřinácté organizací Vysočina Tourism čítala na pět dnů putování a pět desítek nadšených cyklistů, kteří urazili 250 km vzdálenost po krásách Vysočiny. Krom toho pomohli dobré věci, když při svých cyklotoulkách zapínali aplikaci Nadace ČEZ - EPP Pomáhej pohybem a přiřazovali body Domovu Kamélie z Křižanova.

Nadace ČEZ: Cyklisté z Vysočiny pomohli získat finance na terapeutickou zahradu
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Cyklisté z Vysočiny pomohli získat finance na terapeutickou zahradu

V průběhu pětidenního putování s názvem „Křížem krážem Vysočinou na kole“, cykloturistické akce, kterou již po třinácté na začátku letních prázdnin pořádala krajská organizace Vysočina Tourism, mohli účastníci přispět šlapáním na kole prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem na projekt Inkluzivní terapeutické zahrady Domova Kamélie Křižanov.

Trasa dlouhá přes 250 kilometrů vedla z nejsevernějšího města Vysočiny Golčova Jeníkova přes Světlou nad Sázavou, Jihlavu, Jemnici, Jaroměřice na Rokytnou se zastávkou také v Jaderné elektrárně Dukovany do Dalešického pivovaru. Každé z pěti etap se zúčastnilo kolem padesáti cyklistů.

Body na podporu Domova Kamélie rychle přibývaly, a tak mohla v úterý 7. července ředitelka domova Silvie Tomšíková v Dalešicích, kam přijela z Křižanova na kole, převzít symbolický šek na 90 000 korun od Nadace ČEZ.

„Účelem projektu je vytvoření inkluzivní terapeutické zahrady v exteriéru domovů pro osoby se zdravotním postižením střediska Bystřice nad Pernštejnem. Zahrada napomůže aktivnímu rozvíjení smyslových schopností a dovedností našich klientů, k jejich aktivizaci a zpříjemnění pobytu v zahradě.  Přímo z nadačního příspěvku nakoupíme hudební prvky jako xylofon a zvukové hry a zbýt by mělo i na dřevěné lavičky,“ říká ředitelka Domova Kamélie Silvie Tomšíková, která tuto akci aktivně podpořila v rámci první i druhé etapy této cykloakce.

Jak EPP – Pomáhej pohybem funguje

Aplikace zaznamenává pohyb uživatele při jím zvolené sportovní aktivitě. Kromě běžných údajů o rychlosti, čase, tempu či vzdálenosti také generuje body, které může uživatel kdykoli věnovat některému z aktuálně nabízených projektů neziskových organizací, škol nebo obcí. Pokud uživatelé aplikace svým pohybem nashromáždí za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ projekt podpoří konkrétní dopředu stanovenou částkou. Neziskové organizace o umístění svého projektu do aplikace žádají v rámci jednoho z grantových řízení, dle povahy projektu. Aktuální grantová řízení naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…