Nadace ČEZ : Děti z Urbanic řádí na nových herních prvcích

16.07.2021 12:39

Dětské hřiště v Urbanicích je oblíbeným místem pro setkávání nejen dětí různých věkových skupin, ale chodí sem i dospělý doprovod. Všichni ocenili nové herní prvky, na které přispěla Nadace ČEZ částkou 150 tisíc korun.

Nadace ČEZ : Děti z Urbanic řádí na nových herních prvcích
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Léto a prázdniny jsou ideálním časem, kdy děti tráví volno venku. Ve východočeských Urbanicích ke svým hrátkám mohou využít i upravené hřiště.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

Nadace ČEZ přispěla na rozšíření hřiště a nové herní prvky částkou 150 tisíc korun. Ke stávajícímu hřišti byly doplněny kolotoč, hrazda, houpačka a lezecké prvky. Bylo doplněno oplocení a vybudováno osvětlení. Hřiště se nachází v těsné blízkosti fotbalového a víceúčelového sportovního hřiště uprostřed obce. Je jedním z míst v obci, kde mohou rodiny trávit s dětmi volný čas společnou zábavou. 

„Jsem rád, že se hřiště povedlo dovybavit, oplotit a osvětlit,“ pochvaluje si starosta obce Martin Fejks.“ „Zvláště nyní, kdy se vše rozvolňuje po pandemii, mám radost, že se děti opět naučily chodit ven a mohou tak plně využít veškeré nové vybavení. S doplněným oplocením je to fajn i pro rodiče, kteří nemusí mít strach o jejich bezpečnost,“ doplňuje starosta.

Volnočasové aktivity obec podporuje pravidelně. Na místním hřišti, jehož součástí je i malá hospůdka, se konají pravidelné sportovní turnaje, trénují zde malí i starší fotbalisti, pořádají se zábavy, a hlavně tráví zde svůj volný čas nejen děti, ale i dospělí. Dokonce zde má svá představení letní kino.

Výstavbu dětských, volnočasových i seniorských hřišť podporuje Nadace ČEZ už od svého založení v roce 2002. Jednou z podmínek je dlouhodobý provoz hřišť a dokládání jejich stavu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…