Nadace ČEZ: Hrádek u Nechanic zní tóny klasické a romantické hudby

07.06.2019 19:58

Od čtvrtka 6. června hostí zámek Hrádek u Nechanic čtyřdenní hudební festival Romantický Hrádek. Na 21. ročníku festivalu zazní díla hudebních mistrů v podání našich i zahraničních významných koncertních umělců. Milovníci klasické a romantické hudby si je mohou poslechnout v reprezentačních sálech zámku. Konání čtyřdenní kulturní slavnosti podpořila Nadace ČEZ příspěvkem 50 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Hrádek u Nechanic zní tóny klasické a romantické hudby
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Od čtvrtka do neděle rozezvučí prostory neogotického Hrádku u Nechanic hudba v podání významných evropských interpretů. „Jsme velmi rádi, že se nám letos opět podařilo přivézt vynikající umělce. Celý festival je poctou krásné hudbě ve výjimečném prostředí, které má své nezaměnitelné kouzlo. Děkujeme i Nadaci ČEZ za podporu, která nám velmi pomohla v uspořádání tohoto hudebního svátku,“ upřesnil kastelán Hrádku u Nechanic Martin Rejman.

Každý večer 21. ročníku festivalu Romantický Hrádek přinese jeden koncert – ve čtvrtek se představí sopranistka Michiyo Keiko s klavíristkou Makiko Aida, v pátek své umění předvede Stamicovo kvarteto. Víkendový program otevře houslistka Markéta Čepická a klavíristka Kateřina Ochmanová a celý festival v neděli uzavře klavírista Marek Kozák.

Festival Romantický Hrádek podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, jež je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Festival v Hrádku u Nechanic tradičně důstojně prezentuje region a celý zámek jako národní kulturní památku. Díky spojení překrásné hudby, vynikajících výkonů a významného místa naší kulturní historie se na festival každým rokem vydávají návštěvníci ze všech koutů České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…