Nadace ČEZ: Kuks má nové Oranžové hřiště

30.05.2020 20:40

Nejen nádherným barokním Hospitalem, ale i nově zrekonstruovaným Oranžovým hřištěm od Nadace ČEZ se od soboty může pyšnit obec Kuks nedaleko Dvora Králové nad Labem. Na realizaci hřiště získal Kuks příspěvek od Nadace ČEZ v hodnotě 190 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Kuks má nové Oranžové hřiště
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

V sobotu 30. května 2020 proběhlo za účasti starosty města Jiřího Berana a Šárky Lapáčkové Beránkové z Nadace ČEZ slavnostní otevření zrekonstruovaného Oranžového hřiště. A nechyběli ani místní a především ti nejmenší, kteří budou hřiště využívat. Celé odpoledne se vydařilo a všichni si užili hry a soutěže, a také výborné občerstvení.

Hřiště se nachází v těsné blízkosti fotbalového a víceúčelového sportovního hřiště u vjezdu do obce.a je jedním z mála míst v obci, kde mohou rodiny trávit s dětmi volný čas společnou zábavou..

Hřiště prošlo kompletní rekonstrukcí. Bylo vyměněno oplocení vč. vstupní a obslužné branky, došlo k výměně a vybavení např. laviček, k výměně a doplnění herních prvků, byla zde nově umístěna cedule s provozním řádem. A útulnosti a příjemnému prostředí pro děti i dospělé pomohla i nová vhodná zeleň.

„Dětské hřiště v Kuksu bude volně veřejně přístupné. Využívat jej budou jak obyvatelé obce, tak návštěvníci. Na těsně sousedícím sportovním hřišti se koná řada turnajů s účastí návštěvníků z celého Královédvorska a Jaroměřska. A nesmíme opomenout turisty, těch se tu ročně vystřídá více jak 100 tisíc. Spolupráce s Nadací ČEZ si velmi vážíme a jsme rádi, že se rekonstrukce podařila,“ říká starosta Jiří Beran.

Obec Kuks se nachází v údolí řeky Labe asi 8 km od Dvora Králové. Jedná se o unikátní turisty velmi oblíbený barokní lázeňský areál se špitálem a bohatou sochařskou výzdobou M. B. Brauna, který nechal vybudovat hrabě F. A. Špork.

Výstavbu dětských, volnočasových i seniorských hřišť podporuje Nadace ČEZ už od svého založení v roce 2002. Jednou z podmínek je dlouhodobý provoz hřišť a dokládání jejich stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…