Nadace ČEZ: Kuks má nové Oranžové hřiště

30.05.2020 20:40

Nejen nádherným barokním Hospitalem, ale i nově zrekonstruovaným Oranžovým hřištěm od Nadace ČEZ se od soboty může pyšnit obec Kuks nedaleko Dvora Králové nad Labem. Na realizaci hřiště získal Kuks příspěvek od Nadace ČEZ v hodnotě 190 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Kuks má nové Oranžové hřiště
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

V sobotu 30. května 2020 proběhlo za účasti starosty města Jiřího Berana a Šárky Lapáčkové Beránkové z Nadace ČEZ slavnostní otevření zrekonstruovaného Oranžového hřiště. A nechyběli ani místní a především ti nejmenší, kteří budou hřiště využívat. Celé odpoledne se vydařilo a všichni si užili hry a soutěže, a také výborné občerstvení.

Hřiště se nachází v těsné blízkosti fotbalového a víceúčelového sportovního hřiště u vjezdu do obce.a je jedním z mála míst v obci, kde mohou rodiny trávit s dětmi volný čas společnou zábavou..

Hřiště prošlo kompletní rekonstrukcí. Bylo vyměněno oplocení vč. vstupní a obslužné branky, došlo k výměně a vybavení např. laviček, k výměně a doplnění herních prvků, byla zde nově umístěna cedule s provozním řádem. A útulnosti a příjemnému prostředí pro děti i dospělé pomohla i nová vhodná zeleň.

„Dětské hřiště v Kuksu bude volně veřejně přístupné. Využívat jej budou jak obyvatelé obce, tak návštěvníci. Na těsně sousedícím sportovním hřišti se koná řada turnajů s účastí návštěvníků z celého Královédvorska a Jaroměřska. A nesmíme opomenout turisty, těch se tu ročně vystřídá více jak 100 tisíc. Spolupráce s Nadací ČEZ si velmi vážíme a jsme rádi, že se rekonstrukce podařila,“ říká starosta Jiří Beran.

Obec Kuks se nachází v údolí řeky Labe asi 8 km od Dvora Králové. Jedná se o unikátní turisty velmi oblíbený barokní lázeňský areál se špitálem a bohatou sochařskou výzdobou M. B. Brauna, který nechal vybudovat hrabě F. A. Špork.

Výstavbu dětských, volnočasových i seniorských hřišť podporuje Nadace ČEZ už od svého založení v roce 2002. Jednou z podmínek je dlouhodobý provoz hřišť a dokládání jejich stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…