Nadace ČEZ: Mladí olomoučtí cyklisté míří do nové sezóny vstříc dalším úspěchům

30.12.2014 16:11

Olomoučtí závodníci mládežnického Cyklo teamu MAPEI Merida Kaňkovský patří už několik let ke špičce české silniční cyklistiky. V příští sezóně, která odstartuje v dubnu 2015, se představí i v závodech Světového poháru. Už teď se proto připravují doma i na zahraničních soustředěních. Nadějné cyklisty v jejich náročné přípravě podporuje Nadace ČEZ, která týmu věnovala částku 250 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Mladí olomoučtí cyklisté míří do nové sezóny vstříc dalším úspěchům
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Nová sezóna silniční cyklistiky začíná prvním závodem Českého poháru 4. dubna 2015, v rámci náročné přípravy však mladí závodníci trénují celoročně. V zimních měsících cvičí zejména v tělocvičně, věnují se cyklokrosu a trénovat odlétají i do ciziny. „Díky finančnímu příspěvku Nadace ČEZ se naši junioři v únoru dostanou na dvoutýdenní soustředění na Mallorcu, v březnu se pak budou připravovat v Chorvatsku. Naším cílem je dostat se do závodů Světového poháru, k čemuž je zahraniční příprava nezbytná,“ řekl Jiří Kaňkovský, manažer a trenér olomouckého týmu. Nadační příspěvek byl využit také na nákup nových dresů a přileb i úhradu poplatků za tělocvičnu.

Za MAPEI Merida Kaňkovský závodí patnáct cyklistů ve věku 10 – 18 let. Ti tvoří českou špičku mládežnické silniční cyklistiky a v sezóně 2014 v několika kategoriích zcela ovládli její nejvyšší domácí soutěž, Český pohár. V kategorii kadetů suverénně zvítězil Jakub Otruba, mezi juniory dokonce nadějné trio Jan Kovář, Jiří Petruš a Michal Brázda obsadilo všechna místa na stupních vítězů. Neztratili se ani ostatní závodníci týmu v čele s Pavlem Bittnerem, který si do své sbírky založil hned několik zlatých medailí z vložených závodů Českého poháru v kategorii mladších žáků. Z republikových šampionátů si cyklisté olomouckého týmu odvezli celkem 15 medailí, z toho 11 zlatých.

Nadějné sportovce podpořila Nadace ČEZ v rámci svého grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, osob s handicapem, kultury, životního prostředí, sociální péče, zdravotnictví, vědy a vzdělání nebo právě sportu. „Olomoučtí závodníci věnují cyklistice společně se svými trenéry i rodiči obrovské množství úsilí, času i peněz a my jsme velmi rádi, že jsme je v cestě za jejich velkými cíli a reprezentací naší země mohli podpořit,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.
Více informací na www.nadacecez.cz                    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…