Nadace ČEZ: Olomoucký Sokol zrekonstruoval tenisové hřiště. Zpřístupní ho zdarma

24.09.2015 19:07

Ve čtvrtek se v olomoucké místní části Nový svět radovali sportovci z otevření čerstvě zrekonstruovaného tenisového dvorce. Tělocvičná jednota Sokol Olomouc – Nový svět nechala staré a nevyhovující tenisové hřiště opravit díky příspěvku Nadace ČEZ v hodnotě 900 tisíc korun. Antukový dvorec poslouží nejen tenistům z místního klubu, ale i zájemcům z řad amatérské veřejnosti, navíc zcela zdarma.

Nadace ČEZ: Olomoucký Sokol zrekonstruoval tenisové hřiště. Zpřístupní ho zdarma
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Tenisové hřiště v olomoucké ulici Sudova bylo po třicetiletém užívání v nevyhovujícím technickém stavu, rekonstrukce proto byla nezbytná. Stavební úpravy spočívaly v provedení nového odvodnění pomocí drenážního systému, odkopání stávajícího terénu pro novou konstrukční skladbu povrchu a instalaci antukového krytu. „Dvorec se zcela novým antukovým povrchem a vybavením využijí nejen naši členové, ale i další místní sportovní nadšenci. Dlouhodobě se snažíme o propagaci zdravého životního stylu i sportovního a férového ducha, a tak hřiště budeme pronajímat zcela zdarma, aby příležitost zahrát si dostali opravdu úplně všichni,“ uvedl starosta TJ Sokol Olomouc – Nový svět Lubomír Čechovský.

O pomyslné pokřtění zrekonstruovaného dvorce se postarali žáci olomoucké tenisové školy, kteří na něm přítomným divákům poodhalili průběh svých tréninků. Slavnostně tak odstartovali provoz Oranžové plochy, jež bude odteď všem zájemcům otevřena denně od 7 do 20 hodin.

Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím po celé České republice budovat sportovní i dětská Oranžová hřiště už od svého založení v roce 2002. Za tuto dobu podpořila téměř 330 hřišť v celkové hodnotě přibližně 300 milionů korun. „TJ Sokol Olomouc – Nový svět vytváří možnosti ke sportování a aktivnímu trávení volného času všem bez rozdílu věku či fyzických schopností. Vychází vstříc všem aktivním lidem z Olomouce i okolí, proto jsme jí ve snaze vylepšit nabízené zázemí rádi podali pomocnou ruku,“ uvedla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací na www.nadacecez.cz

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…