Nadace ČEZ: S léčbou pacientů Hornické nemocnice v Bílině pomůžou ovečky

14.06.2019 22:11

Chov ovcí, ale i hmyzí domky, ptačí budky či bosonohá stezka jsou lákadly odpočinkového parku, který v zájmu léčebného procesu chystá pro své pacienty Hornická nemocnice s poliklinikou v Bílině. Nadace ČEZ přispěla na zajištění animoterapie pro první rok projektu částkou 200 tisíc korun v rámci grantového řízení Podpora regionů.

Nadace ČEZ: S léčbou pacientů Hornické nemocnice v Bílině pomůžou ovečky
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Zdárná léčba, to dnes nejsou jen standardní lékařské postupy a farmaka, ale vliv má i psychické rozpoložení pacienta. Právě na to myslí vedení Hornické nemocnice s poliklinikou v Bílině, které pro své pacienty postupně rozšiřuje přilehlý park o nové formy relaxace. Jednou z nich je i animoterapie, kdy pomocí zvířat a jejich terapeutického působení je možné ovlivňovat široké spektrum tělesných i duševních obtíží člověka.

V pátek 14. června tak město Bílina jako zřizovatel Hornické nemocnice spolu se zástupci zdravotnického zařízení slavnostně „otevřeli“ výběh kamerunských ovcí, přístřešek pro ustájení a jesle. Chov ovcí může být v nemocničním parku provozován i díky finanční podpoře Nadace ČEZ. Ta v rámci grantového řízení Podpora regionů přispěla částkou 200 tisíc korun, která pokryje náklady na chov ovcí včetně steliva, krmiva, žlabů na vodu i mzdy veterináře po dobu prvního roku projektu.

Kromě pozorování a krmení ovcí mohou pacienti chodit po bosonohé stezce, odpočívat v tzv. klidové zóně, lehce zahradničit a seznámit se s využitím léčivých bylin.  Na stromech parku jsou rozvěšeny ptačí budky. Vedlejším efektem chovu ovcí je spásání trávy v parku.

„Projekt města a bílinské nemocnice umožnit nejen pacientům, ale i jejich návštěvám i široké veřejnosti relaxaci v parku včetně animoterapie nás v nadaci doslova nadchl. Podporuje sociální interakci mezi občany města a kromě toho nedrží pacienty zbytečně jen v nemocniční budově, a pokud to jejich zdravotní stav umožňuje, výrazně pomáhá překonat stres spojený s hospitalizací a nemocí,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…